TheC64 får skikkelig mikrobryter-joystick

Skal også selges separat, og kan brukes med TheC64 Mini og PC.

Jeg var begeistret for minikonsollen TheC64 Mini, men det er ikke til å komme unna at joysticken som fulgte med var rimelig elendig. Den var modellert etter klassiske Competition Pro, men i bruk føltes den som billig skvip som ikke bare gjorde de krevende Commodore 64-spillene enda vanskeligere, men også gjorde at man konstant var redd for at den skulle gå i stykker.

Derfor er det gode nyheter at folkene bak TheC64 Mini nå jobber med en ny versjon av joysticken, som bruker mikrobrytere slik klassiske Competition Pro (og Zipstick, for eksempel) gjorde. Den ser mye bedre ut, skjønt det gjenstår selvsagt å se hvor mange runder med Summer Games den tåler.

Også kompatibel med TheC64 Mini og PC

Joysticken vil følge med den kommende TheC64, som altså er en Commodore 64-replika i full størrelse, med fungerende tastatur og det hele, men den skal som jeg røpte i ingressen også selges separat og er fullstendig kompatibel med Mini.

I tillegg kan du bruke den på en vanlig PC, Mac eller Linux-maskin, for eksempel med emulatorspill. Gode nyheter, ettersom Competion Pro USB er så vrien å få fatt i for tiden.

Fullskalaversjonen av TheC64 skal forøvrig slippes i desember, og den norske prisen ser ut til å bli liggende rundt 1200 kroner. Som miniversjonen inkluderer den 64 innebygde spill, men utvalget er litt annerledes.

Her kan du se en video der både joysticken og tastaturet «testes», skjønt det ser ikke ut som testeren virkelig tar i:

En kommentar om “TheC64 får skikkelig mikrobryter-joystick”

  1. Dette er en gledelig nyhet! Jeg ser frem til både ny fin brødboks med fungerende taster og mer robust stikke. Selv om jeg nylig kjøpte enda en av den gamle skrangle-modellen som dessverre er så unøyaktig at jeg sliter i mange spill.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.