Sierra-klassikeren Gold Rush! har blitt relansert i stor boks

Ny utgiver skal gi ut spesialutgaver av nye og gamle spill for retroplattformer.

Gold Rush! var ikke et av Sierras beste åttitallsspill, men det var et av de mest ambisiøse. Spillet finner sted under det amerikanske gullrushet på attenhundretallet, og følger en mann som har bestemt seg for å reise fra sitt trygge hjem på østkysten for å treffe broren, som er gullgraver et sted langs vestkysten.

Innholdet i boksen.

Spillet skilter blant annet med tre vidt forskjellige måter å komme seg fra øst til vest på, og hver av disse byr på flere timer med unikt innhold. I tillegg er det åpenbart en påkostet affære, med rike animasjoner og mengder av skjermer som kan besøkes. Samtidig skal det sies at det har flere frustrerende elementer, slik som at det er mulig å låse seg i situasjoner der spillet ikke kan vinnes.

Amiga-fokusert nylansering

Nå har Gold Rush! blitt relansert i stor pappeske. Denne versjonen kommer med Amiga-utgaven på disketter, en nyversjon for PC på CD (denne platen inkluderer også en bok som fulgte med originalspillet, samt kunst og Amiga-versjonen på ADF-filer for bruk med emulator og slikt), manual, plakat og diverse andre greier. Merkelig nok inkluderes ikke den originale PC-utgaven.

Det er tyske Sunlight Games som gir spesialutgaven ut. De har startet en ny divisjon som heter Retrotainment, som skal spesialisere seg på å gi ut nye og gamle spill for retroplattformer i skikkelige pappbokser. De eier rettighetene til Gold Rush! (som de har laget en offisiell oppfølger til), men har så vidt meg bekjent ingen andre Sierra-relaterte rettigheter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.