Begynner den gamle Game Boy-konsollen din å bli sliten?

Analogue Pocket kan spille alle spill for Game Boy, Game Boy Color og Game Boy Advance, pluss flere andre håndholdte systemer.

Frister det med en håndholdt spillkonsoll som kan spille alle Game Boy-spillene dine? Pluss spillene for Game Boy Color og Game Boy Advance, og via adaptere også alle spillene for Atari Lynx, Neo Geo Pocket, Sega Game Gear og diverse andre håndholdte konsoller?

Det er dette Analogue Pocket skal være. Denne FPGA-baserte håndholdte konsollen kommer med full støtte for en rekke retroplattformer. Utviklerne understreker at den ikke spiller ROM-filer, kun originale kassetter, og at den ikke bruker programvarebasert emulering eller opphavsretssbeskyttet programvare for å kjøre.

Avansert skjerm og lydmuligheter

Skjermen (3,5″) har en oppløsning på 1600×1440, og folkene bak konsollen hevder at det er den mest avanserte skjermen noe spillsystem har hatt til nå. I tillegg kan man plassere konsollen i en egen dock, slik som med Switch, for å koble den opp mot TV-apparatet om man ikke har lyst til å bruke den dedikerte skjermen. Her kan man koble opp både trådløse og USB-baserte kontrollere.

Utviklerne skryter også av at konsollen innebygd synthesizer og sequencer for musikkskapere, og støtte for at utviklere kan lage sine egne spill og programmer for systemet. I og med at alle kan utvikle for konsollen, skulle det forøvrig ikke forundre meg om det raskt dukker opp emulatorer og slikt selv om dette i utgangspunktet ikke er noe som støttes.

Analogue Pocket skal etter planen slippes i løpet av neste år, og koste 199 dollar. Det gjenstår å se om det kommer noen form for internasjonal distribusjon, eller om man må kjøpe den direkte fra Analogue. Selskapet er allerede godt kjent i store deler av retrospillmiljøet, takket være populære produkter som Super Nt, så det knyttes store forventninger til Analogue Pocket.

Merk at adaptere for ulike kassettformater ikke i Game Boy-serien, samt Analogue Dock, er produkter som vil selges separat, og det er ikke kjent hvor mye disse vil koste.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.