Ny Disney-samlepakke er ute nå

Klassiske The Lion King og Aladdin er relansert i en ny samlepakke, med flere bonuser.

Første halvdel av nittitallet var en god tid for Disney-baserte plattformspill, og to av de mest populære var Aladdin og The Lion King. Nå er de tilbake, i en ny samlepakke som akkurat har blitt sluppet for det meste av plattformer.

Flere versjoner

Personlig liker jeg ikke CRT-filter, men det kan visst skrus av.

Samlepakken inkluderer flere versjoner av de to spillene, inkludert en helt ny Final Cut-versjon av Aladdin som justerer litt på vanskelighetsgraden og kameraet, og fikser noen «bugs». Ellers får vi begge spillene for Sega Mega Drive og Game Boy, og SNES-versjonen av The Lion King er også inkludert. Merkelig nok er ikke SNES-utgaven av Aladdin med i pakken.

Det er kanskje mindre overraskende at versjonene for PC, Amiga og diverse andre plattformer heller ikke er med, men for de av oss som vokste opp med disse er det jo fortsatt litt ergerlig. Spesielt siden PC-versjonen var i salg på Steam og GOG tidligere, men ble fjernet fra salg da denne samlepakken ble annonsert (eiere av disse versjonene får riktignok rabatt begge steder).

En siste versjonsnotis; det er de amerikanske NTSC-versjonene som er inkludert her, så hvis du har supermye erfaring med de europeiske PAL-versjonene vil du kanskje oppleve at den høyere hastigheten er litt uvant.

Ny funksjonalitet

Uansett hvilken versjon du spiller, har utviklerne lagt til noen nye funksjoner. Du kan for eksempel spole tilbake tiden om du gjør en feil og nekter å akseptere den, og du kan til og med få spillet til å spille seg selv om det er en sekvens du hater eller sliter med. Så kan du ta over igjen når du har lyst. Dette lar deg også se hele spillene, som i en «longplay» på YouTube uten reklame.

Selvsagt er grafikken optimalisert for moderne skjermer (med valgfri CRT-filter), og vi får også en museum-funksjon der vi får se videointervjuer med utviklerne og konseptkunst. Lydsporet kan også spilles utenom selve spillene. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.