Nye togspill i lange baner

Hva er tøffere enn toget? Mange tog!

I juli i fjor skrev jeg at leketogbanespillet Tracks snart skulle være ferdigutviklet. Det viste seg å være litt optimistisk, men nå har spillet endelig forlatt «early access». I Tracks – The Family Friendly Open World Train Set Game (som er spillets fulle tittel) får du gå i barndommen og bygge dine egne leketogbaner av tre, uten å tenke på verken økonomiske eller plassmessige begrensninger.

Spillet involverer også oppdrag som må løses, og man kan dessuten ta på seg rollen som lokfører og kjøre rundt med førstepersons synsvinkel. Det hele ser veldig artig ut, skal jeg være helt ærlig, og kan helt sikkert også være moro å spille sammen med den yngre garde. Spillet er også ute på Xbox One.

Samtidig har et tilsynelatende litt mer voksent modelltogspill ved navn LOCO nylig ankommet «early access». Dette er svært tidlig i utviklingen, og du kan per nå kun leke deg med et togsett på en eksisterende bane, men utvikleren lover banebygging og slikt etter hvert. Et interessant prosjekt, skjønt det er jo en risiko å kjøpe et spill så tidlig i utviklingen.

En enda mer avansert modelltogsimulator har også dukket opp på markedet nylig. Den heter EEP 16, og virker som et produkt for ekspertene. Her kan man bruke tusenvis av komponenter for å lage drømmetogsettet, og det har til og med støtte for skriptspråket LUA slik at man kan programmere detaljene selv. Merkelig nok ble jeg ikke overrasket da jeg fant ut at dette spillet er tyskutviklet.

Så over til noe mer Railroad Tycoon-aktig, nemlig Railroad Corporation. Dette transportstrategispillet har vært i «early access» en stund, og slippes løs derfra i kveld. Her er altså poenget å tjene seg rik på å frakte gods og mennesker rundt om i dataskapte attenhundretallsmiljøer.

Til slutt har vi søte Soko Loco, som er et strategi-/hjernetrimspill der poenget i stor grad er det samme som i Railroad Corporation, men der verden er litt mer piksellert. En av brukeranmeldelsene består rett og slett bare av teksten «choo-choo and chill», og basert på videoen ser frasen ganske treffende ut.

Til slutt kan jeg jo nevne at Transport Fever 2 straks dukker opp, også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.