Nå kan du spille et MUD-spill på Steam

BatMUD har eksistert og vært under utvikling siden 1990, og nå er det også ute på Steam.

MUD står for «Multi-User Dungeon», og var et tekstbasert flerspillerspill inspirert av de første teksteventyrspillene (som Colossal Cave Adventure). Det ble utviklet av britiske Roy Trubshaw på en stormaskin ved universitetet i Essex i 1978, og ble raskt svært populært. Spillet dannet grunnlaget for en egen sjanger med flerspillerspill, der folk kunne utforske virtuelle verdener sammen.

Det er også MUD-sjangeren som regnes som den viktigste forgjengeren til dagens massive flerspillerspill, skjønt vi skal ikke glemme de flerspillersentrerte rollespillene på PLATO, som faktisk er enda eldre. Vi har blant annet skrevet en stor artikkel om PLATO-spillet Moria.

Ja, det virker i grunnen litt komplisert.
Spillet er tekstbasert, men har noen grafiske hjelpemidler.

MUD på Steam

Et av de mest populære MUD-spillene heter BatMUD. Dette finske spillet ble først lansert i 1990, og blitt utviklet og utvidet videre helt siden da. Totalt har faktisk over 200 mennesker vært delaktig i utviklingen i årenes løp. Nå har BatMUD blitt lansert på Steam. Det er den nyeste versjonen som er ute, så dette er altså et spill som har vært under utvikling i omtrent 30 år.

Spillet gir deg muligheten til å utforske en gigantisk verden (med over 16000 «rom»), som også er interaktiv. Du og andre spillere kan bygge hus, skip og til og med hele byer sammen, og ta del i et rikt handelssystem i tillegg til all monsterdrepingen og utforskingen.

Du bruker tekstbaserte kommandoer for å kommunisere med spillet, og får tekstsvar tilbake. Som du ser av skjermbildene er dette et rimelig komplisert spill, så det er nok lurt å stikke innom det offisielle nettstedet for å finne ut litt mer før du hiver deg ut i det. Her er i alle fall en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.