Nytt romstrategispill byr på politiske intriger

Indie-spillet Star Dynasties har fått utgiver.

Star Dynasties finner sted i en fjern fremtid der menneskeheten har klart to ganske store ting. For det første har de begynt å kolonisere galaksen, og for det andre har de på ett eller annet vis ødelagt jordkloden. Sistnevnte skjedde såpass plutselig at det ble kaos i koloniene, og hundreårene som fulgte ble preget av kraftig tilbakegang.

Når spillet starter er galaksen i praksis et føydalsamfunn, der ulike familiedynastier har klart å ta over makten på de forskjellige koloniene. Teknologien de er avhengige av for å overleve skjønner de generelt fint lite av, men til gjengjeld er de veldig opptatt av ære og politiske intriger.

Led slekten din til storhet

Du får kontroll over lederen av et dynasti, og må prøve å lede dette til overherredømme i et dynamisk univers der hundrevis av simulerte personer med ulike agendaer prøver å jobbe seg opp og frem på samme måte som du og dine eventuelle etterkommere.

Star Dynasties høres litt ut som et futuristisk Crusader Kings, men det skiller seg fra Paradox’ middelalderske Game of Thrones-simulator ved at det blant annet er turbasert, og gir deg en viss mengde «actionpoeng» hver tur.

Spillet har vært under utvikling i en god del år nå (den første bloggposten til utvikleren er fra mai 2017, og på det tidspunktet hadde han jobbet med spillet i tre år), men har nå fått en utgiver som skal hjelpe prosjektet i havn. Det er planlagt lansert tidlig 2021, så det er fortsatt en stund til vi får teste det. Her kan du se utvikleren fortelle om spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.