Rebellion har sikret seg spillene til The Bitmap Brothers

Titler som Speedball 2, The Chaos Engine og Z: Steel Soldiers kan få nytt liv.

Den britiske spillutvikleren The Bitmap Brothers sto for mange klassikere på slutten av åttitallet og begynnelsen av nittitallet. I likhet med studioer som Bullfrog og Sensible Software fikk de omtrent stjernestatus hos europeiske spillere – spesielt de som hadde Amiga som hovedplattform.

Amiga-suksessene deres inkluderer titler som de futuristiske sportsspillene Speedball 1 og 2, skytespillet The Chaos Engine og arkadespillet Xenon 2: Megablast. Med sanntidsstrategispillet Z fikk de dessuten et godt rykte på PC. Flere av spillene deres kom også ut på ulike konsollplattformer, slik som Sega Mega Drive.

Nytt liv for klassikerne

Nå har hele spillporteføljen til The Bitmap Brothers blitt overtatt av Rebellion Studios, og de lover å relansere de klassiske spillene på nye plattformer samtidig som de planlegger å skape nye spill i de klassiske seriene. Noen konkrete planer har ikke blitt annonsert enda, men Rebellion har tidligere relansert flere klassikere på Steam og GOG. Så det virker som et åpenbart sted å starte.

Selv om The Bitmap Brothers la ned mesteparten av virksomheten for mange år siden, har det rett som det er dukket opp forsøk på å gjenoppvekke spillene og seriene deres, og det finnes nyversjoner av både Speedball 2 og The Chaos Engine. Z og Z: Steel Soldiers er dessuten begge tilgjengelige på Steam allerede.

En nyversjon av GODS ble også lansert for en tid tilbake.

En kommentar om “Rebellion har sikret seg spillene til The Bitmap Brothers”

  1. Får håpe di inser at å overgå grafikken til The Bitmap Brothers.. skal godt gjøres….
    Mye annet di heller kan fixe og bruke tiden på da..

    (Tror ikke jeg har sett stort bedre pixel-art enn CE på Amiga500 enda…. å det var 32 farger, og snart 30 år siden!!! =)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.