Rebellion har relansert tre spill fra tidlig på totusentallet

Free Running, World War Zero og Gunlok er nå tilgjengelige igjen.

Selv om Spillhistorie.no har en tendens til å skrive om spill fra åtti- og nittitallet, er det tross alt straks 20 år siden tusenårsskiftet. Derfor er det på sin plass å nevne at britiske Rebellion har relansert tre av sine spill fra det tidlige totusentallet, på Steam. Ingen av dem er strengt tatt klassikere, men det er uansett gode nyheter at de er tilgjengelige igjen.

Kriging og parkour

Først ut er World War Zero, et førstepersons skytespill også kjent som Iron Storm. Iron Storm ble utviklet av et fransk studio ved navn 4X Games, men da de lukket dørene tok Rebellion over, og relanserte spillet i forbedret utgave. Spillet finner sted i et alternativt sekstitallsunivers der første verdenskrig aldri sluttet, og er … vel, ikke noe Half-Life. Jeg ga PS2-versjonen 6/10 i sin tid.

Så har vi Free Running, et tredjepersons parkour-spill som fikk en grei mottakelse på de ulike plattformene det ble lansert for. Ifølge Wikipedia kan det minne litt om Tony Hawks skatespill, og det byr på åpne spillmiljøer der du kan gjøre massevis av ulike triks for å få poeng.

Siste utgivelse for denne gang er Gunlok, et taktisk sanntidsstrategispill fra år 2000. Du styrer en gruppe på opp til fem soldater, som må bekjempe drittsekkaktige robotfiender i femten store oppdrag. Spillet har også flerspiller via LAN. Spillet ser ut til å ha fått en ganske god mottakelse jevnt over, og Rebellion-sjef Jason Kingsley likte det tydeligvis også veldig godt (kremt).

Rebellion havnet forøvrig i nyhetene nylig, da de kjøpte spillkatalogen til legendariske The Bitmap Brothers. Vi får anta det ikke er så veldig lenge til neste «Rebellion har relansert»-artikkel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.