Battle Realms har fått tidliglansering

Kultklassikeren fra 2001 får ny versjon, med flere moderniseringer.

Battle Realms er et sanntidsstrategispill fra 2001. Det minner om senere utgivelser som Warcraft III, men har flere spennende og unike spillelementer. Blant annet skilter det med et unikt system for å trene og utvikle enheter, der man for eksempel må fange og temme hester om man ønsker å lage ridende enheter.

Man kan også bruke vegetasjonen til å holde seg skjult, eller høyder for å få en fordel mot enheter lavere i terrenget.

Offisielt skjermbilde.
Offisielt skjermbilde.

Relansering på Steam

Det har i lang tid blitt arbeidet med en forbedret versjon av Battle Realms, som blant annet skal ha støtte for høyere oppløsninger (men ikke bredskjerm) og generelt fungere bedre på nyere maskiner enn den gamle versjonen (som er ute på GOG) gjør. Arbeidet fortsetter, men nå har en tidlig utgave blitt sluppet i «early access» på Steam.

Nyutgaven skal ha nesten komplett funksjonalitet sammenlignet med originalen fra 2001, og utvikleren mener det skal være fullstendig spillbart både i enspiller og i flerspiller (med opp til fire spillere). Det meldes likevel om rimelig store stabilitetsproblemer fra brukerne, så det er mulig man bør vente med å kjøpe om man ikke er såpass fan at man vil støtte prosjektet.

Ekspansjonspakken Winter of the Wolf er forøvrig inkludert, som på GOG. Det ser ut som utviklerne vil oppdatere GOG-versjonen på et senere tidspunkt, men de sier ikke noe konkret om dette. Spillet skal etter planen forlate «early access» i løpet av et års tid.

Det jeg må innrømme jeg ikke helt skjønner med denne nyversjonen er at det tilsynelatende har blitt lagt svært mye arbeid i den, samtidig som den virker veldig konservativ med tanke på forbedringer – at det for eksempel ikke er støtte for brede oppløsninger er jo litt rart.

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.