Krig med kamproboter i MechWarrior 5

Det nyeste spillet i den 30 år gamle serien er ute nå.

Lanseringen av MechWarrior 5: Mercenaries har klart å snike seg opp på meg, kanskje fordi det kun slippes på Epic Games Store, men siden dette er en serie med lang fartstid (det første spillet ble sluppet for MS-DOS i 1989) er det på sin plass med en liten notis om at det nå er ute.

Action, taktikk og strategi

Rart ingen av de offisielle skjermbildene viser førstepersonsmodusen, for det er jo den som ser kul ut.

I MechWarrior 5: Mercenaries leder du en gruppe leiesoldater i et fremtidsunivers der det alltid er behov for krigere. Gruppen din benytter seg av tobeinte kamproboter av ulike typer for å utføre jobber på forskjellige planeter, og disse jobbene involverer stort sett massevis av ødeleggelse. Du styrer selv en av kamprobotene, og kan velge mellom førstepersons og tredjepersons synsvinkel.

Spillet er todelt, på den måten at du i tillegg til å lede soldatene dine i kamp også har en egen strategidel der du må ta beslutninger om hvor kompaniet ditt skal reise, hvilke oppdrag dere skal velge, og så videre. Her må du også sørge for reparasjoner og nye innkjøp, for du kan ikke regne med at robotene kommer uskadet gjennom alle oppdragene.

Epic-butikken har ikke klart å få inn brukeranmeldelser enda, men de store anmeldelsene jeg har sett indikerer at spillet er rimelig underholdende, selv om det også har sine svakheter. Du kan jo for eksempel lese hva PC Gamer har å si. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.