Frogger slippes på Switch og PS4

Kan du hjelpe frosken over veien?

Frogger er et spill du garantert har vært innom, hvis du vokste opp på åttitallet (og sannsynligvis har kjennskap til om du ikke gjorde det, også). I dette arkadespillet er poenget å hjelpe en sprettende frosk over en tungt trafikkert vei, før den må hoppe på tømmerstokker og rask over ei elv og inn i ei trygg hule på den andre siden.

Suksess på åttitallet

Så enkelt er det, men da Frogger dukket opp i 1981 ble spillet en stor suksess takket være sin fargerike presentasjon og det uvanlige konseptet. Det ble naturligvis også oversatt til en haug av ulike hjemmeplattformer, og fikk rikelig med uoffisielle versjoner også (inkludert en for Sharp MZ-700, som jeg digitaliserte for noen år siden). Rikelig med oppfølgere har også dukket opp.

Nå er Konami-farsotten på vei til Switch og PlayStation 4 via Hamsters Arcade Archives-serie. Spillet slippes på Switch i dag, og PlayStation 4-versjonen dukker nok opp i løpet av neste uke her til lands. Det er en trofast overføring, så ikke forvent noen nyheter.

Toppbildet er basert på bildemateriale fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.