Kultklassikeren Gothic kan få en nyversjon

Om du eier et av Piranha Bytes’ rollespill på Steam, har du nå fått tilgang på en gratis demo.

THQ Nordic vurderer å gi ut en nyversjon av rollespillet Gothic, som kanskje ikke satte fyr på topplistene da det kom i 2001, men som gradvis ble mer og mer populært i rollespillkretser i årene som fulgte. Spillet var også den første utgivelsen til tyske Piranha Bytes, som i tillegg til Gothic 1-3 også har stått for Risen-spillene og det relativt nye rollespillet Elex.

Gothic-spillenes verden har en absurd mengde rovdyr.
Gothic-spillenes verden har en absurd mengde rovdyr.

Gratis demo for tidligere spillere

For å finne ut om det er interesse for en slik nyversjon, har THQ Nordic sitt interne, spanske studio THQ Barcelona laget en prototypedemo som nå har blitt gitt ut gratis på Steam. Du må eie et Piranha Bytes-spill på tjenesten for å få tilgang, men de fleste med interesse for rollespill har vel plukket opp et par av dem i årenes løp?

Utgiveren regner med at demoen tar cirka to timer å fullføre, og bør gi et godt inntrykk av hva man kan forvente av fullversjonen om denne skulle få grønt lys. Brukeranmeldelsene er ikke udelt positive, men det er jo lov å håpe at hvis det blir et fullstendig spill ut av dette, vil THQ Barcelona lytte til både kritiske og mer positive røster når de tar utviklingen videre.

Med nesten 3500 brukeranmeldelser siden fredag er det i alle fall tydelig at mange har tatt en titt på demoen, så det lover jo godt for prosjektets fremtid. Merk at Piranha Bytes selv er opptatt med noe annet for tiden, så ikke forvent at de skal være veldig involvert i utviklingen (de er i dag et heleid THQ Nordic-studio, så det er ikke utenkelig at de jobber med et nytt spill i serien).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.