Westwoods klassiske Blade Runner-spill er relansert

22 år etter at det opprinnelig kom ut, er Blade Runner tilgjengelig for salg igjen.

Westwood Studios er mest kjent for Dune 2 og Command & Conquer-serien, men det amerikanske utviklerstudioet sto for en rekke andre klassikere satt til flere ulike sjangere. En av de senere utgivelsene deres var Blade Runner, et eventyrspill basert på universet fra 1982-filmen ved samme navn (som igjen var basert på romanen Do Androids Dream of Electric Sheep av Philip K. Dick).

Klassisk pek-og-klikk-eventyr.
Klassisk pek-og-klikk-eventyr.

Blade Runner-spillet har i lang tid vært utilgjengelig for kjøp, takket være et forvirrende sammensurium av rettigheter, men nå har nettbutikken GOG og en nyoppstartet spilldivisjon hos filmselskapet Alcon Entertainment rettet ut alle flokene, og relansert det legendariske spillet.

Fortidsfremtid

Blade Runner-spillet finner sted i november 2019(!), i de mørke og regnfulle cyberpunk-gatene til Los Angeles. Du spiller politietterforskeren Ray McCoy, som får i oppdrag å spore opp androider som har gjort opprør mot systemet de er en del av.

Å finne dem er vanskelig nok i utgangspunktet, da de ser ut og oppfører seg omtrent nøyaktig som mennesker, men i tillegg dukker det opp moralske dilemmaer som gjør jobben enda mer utfordrende.

Underveis i spillet får du utforske over 100 ulike steder, inkludert flere basert på steder i filmen. Underveis kan du også ta egne valg, og dermed påvirke hvordan handlingen utvikler seg videre – slett ikke vanlig i slike spill da det opprinnelig ble lansert i 1997. Du kan lese mye mer om spillet hos GOG selv, og her er en video som forteller litt om utviklingen:

En kommentar om “Westwoods klassiske Blade Runner-spill er relansert”

  1. Helt fantastisk! Nå mangler vi bare Discworld Noir, The Neverhood og The Lost Files Of Sherlock Holmes: The Case Of The Serrated Scalpel før alle de lengedariske eventyrspillene er til tilgjengelige.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.