Hva blir ditt julespill?

Skal du kose deg med spill i julen?

Oisann, da ble det jul i år igjen. Julen er tid for så mangt, og for mange gir ferien (og det generelt dårlige været) en god anledning til å sette seg ned med et spill eller to man ikke har fått tid til tidligere. I tillegg er det ofte lettere å få til litt sosial spilling, enten det er på TV- eller dataskjermen, eller med brettspill, festspill eller kortspill.

Total krig i juleferien

Alt går i Total Warhammer II.
Alt går i Total Warhammer II.

Selv har jeg klart å bli hektet på Total Warhammer II. Jeg vet det heter noe annet, men det er Creative Assemblys problem, ikke mitt. Dette er uansett et strategispill av den store og omfattende sorten, med imperiebygging, kriging, diplomati og alt som hører til. Spill som dette sluker gjerne en håndfull timer av gangen, så det passer perfekt i julen.

Men det blir nok en god del brettspill også, da jeg er så heldig å ha broren og familien boende i nabohuset. Jeg har kjøpt brettspill til dem, og er vel rimelig sikker på at jeg også får brettspill tilbake (med tanke på de kryptiske advarslene jeg fikk da jeg sto og kikket på et spesifikt spill i butikken).

Det er visst også på høy tid å få satt seg ned med dette. Bilde: Mobygames.
Det er visst også på høy tid å få satt seg ned med dette. Bilde: Mobygames.

I tillegg har visst fruen i nabohuset funnet frem Settlers of Catan, og en kveld eller to med Monopol er tydeligvis også påkrevd. Catan er jeg klar for, Monopol skal jeg innrømme at jeg muligens har spilt nok i årene løp – skjønt med noen juleøl innabords funker vel det og.

Den store skuffelsen er TheC64 i full størrelse, som i det stille har blitt utsatt til slutten av januar her til lands. Hele gjengen gleder seg til den store utgaven etter at miniversjonen ble en stor suksess, og det hadde vært veldig trivelig å kunne kose seg med den i romjulen. Men, men!

Hva med deg? Har du noen spesifikke spillplaner, eller spill du bare innom i juleferien?

Jeg får avslutte med å ønske dere alle en god jul, og selv om året ikke er helt omme passer det godt å takke dere for følget i 2019. Forhåpentligvis blir dere med i 2020 også! Tradisjonen tro har jeg lagt inn Commodore Christmas Demo fra 1982, for litt julestemning:

Og hvis du lurer på hvor toppbildet er fra, så kan du kikke på disse «julekortene» fra den gamle storheten Sierra:

Her er de individuelle delene av videoen over:

00:00 1986 – A Computer Christmas
06:08 1988 – Merry Christmas from Sierra On-Line!
14:42 1990 – The Seasoned Professional (VGA version)
16:55 1992 – Sierra On-Line Christmas Card 1992

Trenger du enda mer julestemning? Her er Adlib Jukebox – Christmas Carols, som fulgte med de originale Adlib-lydkortene på åttitallet:

2 kommentarer om “Hva blir ditt julespill?”

  1. Jeg har ingen tradisjonelle julespill, men jeg ser hva jeg blir å holde på med i år. Jeg starta Morrowind for en stund siden og er omtrent halvveis i det. Det er en sak jeg har hatt stående i hylla siden jeg kjøpte Game of the Year Edition fysisk for en haug med år siden. Jeg starta såvidt på det den gangen men la det fra meg. Denne gangen har jeg greid å komme i gang, og det er gode greier når man modder det litt for å få litt moderne effekter og tar bort enkelte frustrasjoner.

    Ellers kjøpte jeg Kingdom Hearts All In One Edition på PSN nylig. Det er den som har absolutt alle Kingdom Hearts spilla inkludert 3. Det er salg på PSN for tiden, og den pakka som koster normalt 1 049,- fåes akkurat nå til under 350,-. Jeg har venta på noe sånt, jeg spilte det første på PS2 en gang men stoppa nær slutten. Så når denne pakka kom så har jeg hatt lyst til å starte på serien igjen, men ikke for over tusen kroner. Jeg er alt igang med det første spillet her også, så det blir vel også noe å holde på med i jula.

    Det PSN salget er forøvrig verd en titt, det er mye bra der til en tredjedel av vanlig pris nå om dagen.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.