To gamle MS-DOS-krigsspill kommer til Steam

Power Struggle og Firezone – har du hørt om dem?

Nisjespill er tingen her på Spillhistorie.no, og de to krigsspillene Power Struggle og Firezone passer nok fint inn i denne kategorien. Hvor mange som ærlig talt er interessert i relanseringer av to MS-DOS-krigsspill fra åttitallet aner jeg ikke, men om du er en av de få, kan du glede deg. Begge spillene slippes nemlig på Steam tidlig i februar (neste uke, for å være eksakt).

Firezone. Kall meg gal, men jeg liker faktisk disse CGA-fargene.
Firezone. Kall meg gal, men jeg liker faktisk disse CGA-fargene.

Først ut er Power Struggle, som dukker opp den 4. februar. Her må du kjempe mot en venn eller datamaskinen, og prøve å ta over verden (som for enkelthets skyld er delt opp i Risk-aktige regioner). Spillet er fra den kalde krigens dager og tematikken deretter, og i tillegg til krigføring kan du prøve å bruke politiske midler for å grabbe verden fra motstanderen.

I Firezone, som slippes den 6. februar, er perspektivet langt mer personlig. Dette er et taktisk krigsspill med ni scenarier, som støtter én eller to spillere. Utviklerne lovet i sin tid en svært intelligent datamotstander, skjønt her har nok standarden endret seg litt siden åttitallet. Der Power Struggle bruker 16-fargers EGA-grafikk, bruker dette CGA og fire farger.

Begge spillene gis ut av Mirrorsoft, og det er altså snakk om rene relanseringer der emulatoren DOSBox brukes for å kjøre spillene. De to spillene kom opprinnelig ut for flere plattformer enn MS-DOS (inkludert Commodore 64 og Amiga), men det er altså ikke disse utgavene vi får.

Toppbildet bruker et skjermbilde lånt fra Mobygames.

3 kommentarer om “To gamle MS-DOS-krigsspill kommer til Steam”

 1. Jeg er nysgjerrig på hvor mye slikt faktisk selger etter relansering… Og så er det veldig irriterende at slikt stort sett alltid kommer i inferior PC/MS-DOS versjon. Alle som hadde Amiga på nittitallet vet at PC er forkortelsen for Pre-Cambrian.

  Svar
  • Tipper de selger veldig lite. Samtidig er det nok ikke så mye arbeid involvert i utgivelsene, så tanken er nok at dette er en type utgivelser som skal selge over tid. Et kjøp nå og da, og til slutt har man tjent lanseringen inn igjen. Mange nok slike utgivelser, og man har kanskje en rimelig stabil inntekt totalt.

   Først og fremst skriver jeg disse sakene fordi jeg syntes det er kult at også nisjespill hentes frem igjen, og fordi jeg selv har en viss svakhet for gamle strategispill og slikt, men jeg blir overrasket om særlig mange (om noen) lesere tenker «Yes! Dette har jeg håpet på!» og legger spillene rett inn i ønskelista. :)

   Svar
 2. Går alltid inn i ønskelista mi i alle fall, så håper du fortsetter å legge ut slike artikler. :) Power Struggle ser litt kjent ut, men tror nok det er et annet spill jeg tenker på.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.