BioWare-veteraner med nytt rollespillstudio

Heleid av Dungeons & Dragons-selskapet Wizards of the Coast.

Det er vel ikke så veldig kontroversielt å si at BioWare har sett bedre dager, og de fleste har nok gitt opp håpet om at den EA-eide utvikleren noensinne vil lage rollespill i klassisk stil igjen. Heldigvis er ikke utviklerstudioer svære, udelelige enheter, og når ett studio visner bort bruker ofte noen av folkene som jobbet der å starte nye studioer, og ta med seg noe av fordums storhet dit.

Internt Wizards of the Coast-studio

Derfor er det lov å få høyere puls når man hører at en gruppe veteraner fra BioWare har startet et nytt spillstudio i Austin i Texas. Studioet heter Archetype Entertainment, og er heleid av Dungeons & Dragons-selskapet Wizards of the Coast, men forteller på nettstedet sitt at de opererer som en autonom enhet innad i det selskapet.

Nå jobber de med et rollespill satt til et originalt science-fiction-univers, som skal slippes på flere plattformer. Det ser ut som det er snakk om et AAA-spill, eller i alle fall noe i nærheten. Detaljer har vi ikke, men Archetype skriver at de mener det alltid vil være rom til historiedrevne rollespill som «setter spilleren i sentrum for en episk personlig historie med valg som betyr noe.»

– Archetype er en sjanse for oss til å jobbe med den typen rollespill vi elsker å spille. Dataspill er et unikt interaktivt medium. De lar oss gi spillerne kraftfulle valg som har ekte konsekvenser for hvordan handlingen utfolder seg, sier studiosjef James Ohlen.

James Ohlen var hoveddesigner på Baldur’s Gate I og II, samt en av tre Dragon Age: Origins-designere, så han kan ett og annet om å lage gode rollespill.

Det er nok en god stund til vi får høre noe mer om det kommende spillet, siden Archetype for tiden jobber med å samle et team for selve utviklingen. Vi får bare vente i spenning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.