Det klassiske cyberpunk-spillet Interphase er ute på Steam

Utforsk en virtuell 3D-verden i dette kritikerroste actioneventyret fra 1989.

Interphase er et ambisiøst actioneventyr fra 1989, satt til en cyberpunk-fremtid der selv drømmene våre har havnet på markedet. Det internasjonale gigantselskapet DreamTrack Corporation er en viktig aktør i drømmemarkedet, og til alles enorme overraskelse viser det seg at de ikke har rent mel i posen.

Avansert innbrudd

Deler av spillet foregår i Descent-aktige tunneller.
Deler av spillet foregår i Descent-aktige tunneller.

Du og kjæresten din, Kaf-E, må bryte deg inn i datasystemene deres for å sette en stopper for planene deres. Hun befinner seg i den virkelige verdenen, og må altså infiltrere DreamTracks fysiske bygning, mens du hacker systemene fra datamaskinen din. Din jobb er dermed å sikre at Kaf-E kommer seg trygt frem til serverrommet, ved å ta ut sikkerhetssystemene ettersom det trengs.

Siden dette er et cyberpunk-spill fra åttitallet fungerer DreamTracks datasystemer som en gigantisk 3D-verden, full av farer og hindringer. Her må du ikke bare hjelpe Kaf-E å komme seg gjennom virkelighetens verden, men også forsvare deg selv fra alskens systemer satt inn for å hindre hackere som deg å redde verden i utgangspunktet.

Interphase kom opprinnelig for Amiga, Atari ST og PC (MS-DOS), og ble utviklet av The Assembly Line. Nå har sistnevnte versjon blitt relansert på Steam, av Mirrorsoft. Spillmessig skal den være rimelig lik de to andre versjonene, men som vanlig med PC-spill fra denne tiden er den ikke like solid på lydsiden. DOSBox brukes for å kjøre spillet.

Dette er forøvrig et spill jeg har hatt planer om å ta en titt på i lang tid (jeg kjøpte også spillet i fysisk boks for noen år siden – irriterende nok er den forseglet, men jeg skal nok klare å manne meg opp til å rive av plasten når jeg endelig får satt planene til verks!).

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.