En uferdig versjon av StarCraft Ghost har lekket på nettet

Blizzards kansellerte actionspill for Xbox og PlayStation 2 har dukket opp i spillbar form.

Den amerikanske spillutvikleren Blizzard brukte å ha rimelig strenge kvalitetskrav til spillene sine, noe som resulterte i at flere prosjekter ble kansellert også etter at det var lagt betydelige ressurser i dem. Et av disse var Starcraft Ghost, som ble annonsert i 2002 og utsatt flere ganger, før det ble kjent at det hadde blitt kansellert i 2006.

Bilde fra en av videoene.
Bilde fra en av videoene.

Nå har en uferdig versjon av spillet dukket opp på nettet, og flere videoer av spillet har funnet veien til YouTube. Noen av disse har blitt fjernet igjen, men de som fortsatt er oppe viser nok til at det virker åpenbart at dette er ekte saker. Spillet skal ha blitt funnet på en Xbox-utviklermaskin.

Nihilistic ble tatt av prosjektet i 2004

Det er ukjent hvor langt spillet hadde kommet i utviklingen da denne versjonen ble satt sammen, men siden logoen til Nihilistic Software er til stede, må den sannsynligvis stamme fra før denne utvikleren ble tatt av prosjektet. Dette skjedde i 2004. Så denne utgaven gir neppe et fullgodt bilde av hvordan spillet var da det endelig ble kansellert.

Den skal ha mange åpenbare problemer, slik som nivåer som krasjer systemet fullstendig. De som har spilt den virker ikke videre imponert over spillet, som beskriver det som et rimelig standard tredjepersons actioneventyr av den typen det kom voldsomt mange av tidlig på totusentallet.

Jeg har ikke funnet noen nedlastingslenke selv, men nettstedet Kotaku skal ha fått tilgang på en. Her er en av videoene som fortsatt er oppe:

Her er en annen video, som viser et brett som ikke fungerer:

Dette er ikke første gangen et kansellert Blizzard-spill har lekket på nettet. I 2016 skjedde det samme med Wacraft Adventures.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.