Uhyggelige Forbidden Forest relanseres i ny versjon

Det samme gjør Cosmi-kompanjongen Super Huey og 2001-spillet Deadly Dozen.

En utgiver som heter Ziggurat Entertainment har annonsert at de vil slippe nye og oppgraderte versjoner av Cosmi-spillene Forbidden Forest og Super Huey, samt et nyere (men fortsatt nesten 20 år gammelt!) spill som heter Deadly Dozen.

Skal ikke være så langt unna

Spillets «blokkete» grafikk tar seg litt bedre ut på en gammel CRT-skjerm.
Forbidden Forest på min Commodore 64.

De går ikke i detalj om relanseringene, men skriver at de kommer til å adapteres for moderne plattformer og få forbedret grafikk og lyd. De har tydeligvis jobbet med spillene en stund, for planen var visstnok å vise dem bak lukkede dører på GDC-messen – men som du kanskje har fått med deg, er denne utsatt til sommeren på grunn av coronaviruset.

Forbidden Forest kom først ut i 1983, og er et grøsserspill som i sin tid var svært nyskapende, og faktisk fungerer rimelig godt den dag i dag. Jeg har skrevet et stort tilbakeblikk på spillet, som opprinnelig ble sluppet av utgiveren Cosmi.

Cosmi sto også for Super Huey fra 1985, en helikoptersimulator som ble ganske populær på 8-bits-plattformene (forhåpentligvis blir nyutgaven bedre enn Amiga-versjonen).

Skjelettet er den største trusselen, men det er figuren i bakgrunnen du må treffe.
Samme spill slik det tar seg ut på emulator.

Deadly Dozen var på sin side et spill som ble sluppet av Infogrames (som senere endret navn til Atari) i 2001, og er et førstepersons skytespill satt til andre verdenskrig, med ekstra fokus på taktikk. Det har blant annet oppdrag satt til Norge.

Ziggurat Entertainment skal forøvrig ha skaffet seg rettighetene til cirka 140 eldre spill, og jobber med å bringe «over tre dusin» av disse til moderne plattformer i løpet av 2020 og 2021. Utvalget inkluderer rollespillet Darklands og strategispillet Fields of Glory fra Microprose. Darklands var tidligere tilgjengelig på GOG, men er borte nå – forhåpentligvis er dette et midlertidig problem.

I et intervju med Shacknews forteller sjefen for selskapet at de vil fokusere på å arbeide med originalutviklerne, noe som muligens indikerer at legendariske Paul Norman er involvert i Cosmi-nyversjonene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.