Rollespillklassikeren Ultima V gjenskapt med voxelgrafikk

Nå kan du teste en tidlig demo av Ultima 5 Redux.

Ultima-serien var i sin tid noe av det største innenfor rollespillsjangeren, og Ultima VII står i mine øyne fortsatt som et av de beste rollespillene noensinne. Ultima V: Warriors of Destiny fra 1988 har jeg imidlertid ikke spilt i særlig stor grad, men et prosjekt som heter Ultima 5 Redux gjør det mer fristende å ta en titt på (selv om jeg ærlig talt burde ta meg sammen og spille originalen snart).

Dette er nemlig et forsøk på å gjenskape spillet med voxelbasert grafikk, og det ser ganske lekkert ut allerede. Nå har utvikleren postet en spillbar demo du kan prøve, men han beskriver den selv som «kjernemekanismene, med en uendelig mengde bugs,» så det er kanskje lurere å legge nettstedet hans i bokmerkene og vente til senere før man tester prosjektet.

Du må eie spillet

Merk at du er nødt til å ha selve spillet fra før for å kunne bruke Ultima 5 Redux. Det er heldigvis enkelt å få tak i fra GOG og Origin (GOG-versjonen er å anbefale, da denne inkluderer Ultima IV og VI i samme pakke, for bare noen kroner ekstra).

Hvis du lurer på hvorfor Ultima V: Warriors of Destiny er verd å spille, kan du jo ta en titt på bloggen til Chester Bolingbroke, som under pseudonymet CRPGAddict prøver å spille alle rollespill noensinne lansert for datamaskiner. Han har spilt 360 spill så langt, og av alle disse spillene er det Ultima V som scorer høyest i karaktersystemet hans.

Her er en videosniktitt på Ultima 5 Redux (og ja, det er skaperen selv som skriver 5 og ikke V):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.