Retrotimen: Beneath a Steel Sky

Denne uken tar Retrotimen en titt på pek-og-klikk-sjangeren, med hovedfokus på dette klassiske cyberpunk-eventyret.

Retrotimen fokuserer vanligvis på konsollspill, men denne uken har de sett på en litt mer PC-sentrert sjanger, nemlig pek-og-klikk-eventyr. Fokuset er på Beneath a Steel Sky, et postapokalyptisk cyberpunk-eventyr utviklet av britiske Revolution Software og lansert i 1994.

En ting jeg aldri helt har SKJØNT med Beneath a Steel Sky er hvorfor TILFELDIGE ord er i store BOKSTAVER.
En ting jeg aldri helt har SKJØNT med Beneath a Steel Sky er hvorfor TILFELDIGE ord er i store BOKSTAVER.

Spillet er ofte regnet som en av de store pek-og-klikk-klassikerne fra nittitallet (og jeg hadde det selv med i en artikkel om klassiske eventyrspill fra nittitallet), men om det faller i smak hos Retrotimen-gjengen er et annet spørsmål.

Du kan uansett laste ned spillet gratis fra nettstedet til ScummVM, der du også finner verktøyet du trenger for å spille det smertefritt på moderne maskiner (og hvis du trenger hjelp til den biten, har vi en liten guide her). Det er også gratis tilgjengelig på GOG, for de som har konto der. Som dere sikkert vet, er det i disse tider en oppfølger på gang. Den er litt utsatt, men skal slippes i år.

I studio denne gangen er hele gjengen samlet – Remi, Otto, Rasmus og Lars. Her er episoden:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Bildet i toppen er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.