Historien om Kong Arthur blir strategispill

Pendragon er et turbasert strategispill der hvert trekk påvirker historien.

Da spillutvikleren Inkle, som stod for fjorårsperlen Heaven’s Vault, begynte å hinte om et nytt prosjekt var det nok få som trodde det var et strategispill de skulle annonsere, all den tid de er kjent for sine historiedrevne eventyr. Men Pendragon, som spillet heter, er selvsagt ikke et helt ordinært turbasert strategispill.

Jeg liker i alle fall grafikkstilen.
Jeg liker i alle fall grafikkstilen.

I stedet drives det av en dynamisk historie som tilpasser seg hvert trekk du – og fienden – gjør. Handlingen finner sted i middelalderens England, der mytiske Kong Arthur kjemper mot svikefulle Sir Mordred, og dine valg underveis i spillet vil bestemme hvordan konflikten utarter seg (og ender).

Alle valgene du gjør er endelige, og Inkle lover at ingen av de mange heltekarakterene i spillet er trygge.  Selve kampsystemet skal være enkelt, men samtidig by på mye strategisk dybde. Datagenerert innhold skal dessuten sørge for høy gjenspillingsverdi.

Det blir spennende å se hvordan Pendragon kommer til å fungere, og om Inkle lykkes med det de prøver på her. Det finner vi forhåpentligvis ut i sommer, når spillet er planlagt utgitt på PC. Her er en teaser:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.