Et musikalsk avbrekk med Monkey Island II

Guybrush falt ned fra et tre og slo seg i hodet.

Monkey Island II: Le Chuck’s Revenge er et av tidenes kuleste eventyrspill. Oppfølgeren til The Secret of Monkey Island var større, penere og vanskeligere – og hadde også rikelig med minneverdige sekvenser som fortsatt huskes godt av spillere verden over.

En av disse er denne drømmesekvensen, der spillets hovedperson – Guybrush Threepwood – slår seg i hodet og får servert en liten dans (etterfulgt av en ganske så utrivelig overraskelse). Dansen er naturligvis koblet til en puslenøtt han må løse senere i eventyret, men den trenger vi ikke å tenke på her. I stedet er det bare å nyte koreografien og musikken.

I videoen under får du tre versjoner av dansen. Først med General MIDI (Arachno Soundfont), så med nittitallets drømmelydkort Roland MT-32, og til slutt slik den høres ut i nyversjonen fra noen år tilbake:

Hele spillets lydspor (komponert av Michael Land) kan du høre her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.