Civ IV-designerens nye strategispill er rett rundt hjørnet

Spillet som ble annonsert som 10 Crowns heter nå Old World, og får snart tidliglansering.

Det begynner å bli en god stund siden Mohawk Games – det «nye» studioet til Civilization IV-designer Soren Johnson – annonserte at de ville lage et turbasert strategispill i Civilization-stil, ved navn 10 Crowns. Men tiden som har gått har ikke bare vært enkel, og takket være det finansielle uføret til utgiver Starbreeze endte Mohawk opp på egenhånd.

Nok en konkurrent til Civilization.
Nok en konkurrent til Civilization.

Nå er det imidlertid klart at ikke bare er spillet fortsatt under utvikling, det skal også tidliglanseres «før sommeren». Det har dessuten fått et helt nytt navn, nemlig Old World.

Imperiebygging i antikken

Spillet er altså en turbasert imperiebygger ikke helt ulik de nyere Civilization-spillene, men som gjør noen spennende endringer. Det ser for eksempel generelt ut til å holde seg i antikkens verden, så det blir neppe noen atomkriger her i gården. I tillegg vil figurene i spillet få en viktig rolle – hver tur tar ett år, og lederne dine lever på lånt tid. Så før de kreperer bør du helst ha sikret en arving.

Det skal også være over 1000 hendelser i spillet, der du må ta stilling til ulike dilemmaer og gjøre valg som påvirker ditt forhold til andre figurer i spillets verden. Du og dine er dessuten ikke den eneste maktbasen i riket ditt, med andre mektige familier som helst bør holdes fornøyde. Disse elementene har fått flere (som for eksempel nettstedet eXplorminate, som har en sniktitt) til å beskrive Old World som en krysning av Civilization og Crusader Kings 2.

Pent.
Pent.

Måten spillet er strukturert på skal også være annerledes. Hver tur har du en viss mengde ordre du kan bruke, og disse kan du distribuere som du vil. Du kan flytte enheter, konstruere ting, prøve deg på diplomati, og så videre. Så det gjelder å prioritere, men til gjengjeld trenger du kun å bry deg om enkeltenheter når du faktisk trenger å bruke dem.

For å gjøre systemet ekstra spennende, konverteres ordre du ikke bruker til penger. Så noen ganger kan det lønne seg å holde seg i ro.

Det er mye mer som virker interessant med Old World, så du kan svippe innom det offisielle nettstedet for å få mer informasjon. Dessverre blir det for øyeblikket eksklusivt for Epic-butikken, men dette er litt forståelig ettersom avtalen med Epic ser ut til å ha vært med å redde spillet i utgangspunktet. Her er en liten introduksjonsvideo:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.