Husker du kultklassikeren Purple Saturn Day?

Nå kommer den merkelige sjangerblandingen til Steam, sammen med en håndfull andre retrospill.

Ziggurat Interactive var i nyhetene for en liten stund siden, da de annonserte at de hadde sikret seg lisensene til blant annet Cosmi-klassikeren Forbidden Forest, og skulle lage nyversjoner av disse. Senere slapp de en rekke eldre utgivelser på GOG, og nå er tiden tydeligvis kommet for Steam.

Lurer på hvorfor spillet heter Purple Saturn Day.
Lurer på hvorfor spillet heter Purple Saturn Day.

Det mest interessante av disse er kanskje Purple Saturn Day, en futuristisk (og veldig merkelig) sjangerblanding som ble laget av franske ERE Informatique og Exxos. Her får vi et sammensurium av flere ulike spilltyper, inkludert 3D-racing og hjernetrim. Ideen er at spillerne tar del i et slags intergalaktisk OL, med fire ulike disipliner som kan spilles hver for seg eller i konkurransemodus.

Purple Saturn Day fikk faktisk hele 98% da det ble anmeldt av britiske ST/Amiga Format, noe som minner oss om at det kanskje ikke alltid er de spillene man tror kommer til å sette spor etter seg som faktisk ender opp med å gjøre det. Skjønt nå slippes det jo på Steam over 30 år etter sin originale lansering, så helt glemt er det åpenbart ikke. Lanseringsdatoen er satt til 28. april.

Samme dag dukker Fields of Glory opp på tjenesten. Dette er et sanntidsstrategispill satt til Napoleonskrigene, som opprinnelig ble utviklet og utgitt av Microprose. Fields of Glory var også et av spillene som ble sluppet på GOG for litt siden.

Murders in Space.
Murders in Space.

12. mai dukker enda to Ziggurat-utgivelser opp på Steam. Disse er Murders in Space fra Hitech Productions og World Championship Boxing Manager fra Goliath Games.

Murders in Space er et slags detektivspill der du har 24 timer på deg til å redde astronautene ved en romstasjon, der alt foregår i «sanntid» (du kan selv kontrollere hvor raskt tiden går fremover) og alle har egne rutiner som følges. Spillet ble sluppet i 1990, og var faktisk en oppfølger til en tidligere utgivelse ved navn Murders in Venice.

Hva du spiller i World Championship Boxing Manager sier seg vel selv, men selv om denne 1991-utgivelsen neppe er et spill spesielt mange husker på i dag, er det som Purple Saturn Day en tittel som fikk en svært solid mottakelse da den kom.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.