GOG har fått et lite lass nye retrospill

Inkludert førstepersonsskyteren NAM og strategispillet Fields of Glory. Pluss, rollespillet Darklands og actionspillet Slave Zero er tilbake på nettbutikken.

For ikke så veldig lenge siden skrev jeg om en ny spillutgiver ved navn Ziggurat, som hadde sikret seg rettighetene til en rekke eldre spill og blant annet planla å lage nyversjoner av flere av disse (inkludert Cosmi-klassikeren Forbidden Forest). Nå har de lansert fem eldre spill på GOG, samt relansert et par som også har vært der før (men ble fjernet etter at de tok over rettighetene).

NAM.
NAM.

Vi kan jo begynne med de to siste, nemlig det middelalderinspirerte rollespillet Darklands fra Microprose og mech-action-spillet Slave Zero fra Accolade. Begge regnes som gode spill, og hvis du vil lese mer om Darklands kan du svippe innom The CRPG Addict, som nylig fullførte det.

Tre forskjellige kriger fordelt på fem spill

De helt nye (gamle) spillene inkluderer hele tre stykker som finner sted under Vietnam-krigen. Personlig opplever jeg NAM som det mest interessante av disse, litt fordi jeg er svak for spillmotoren Build, som det bruker. En brukeranmeldelse påpeker forøvrig at GOG-versjonen ikke er så voldsomt godt satt opp, og at du får en bedre opplevelse hvis du bruker eDuke-motoren.

Fields of Glory.
Fields of Glory.

De to andre er Line of Sight: Vietnam og Elite Warriors: Vietnam, to skytespill fra totusentallet som jeg ikke har så mye kjennskap til. Så bærer det tilbake til andre verdenskrig med Deadly Dozen, et tredjeperson action-/taktikkspill.

Sist ut er Fields of Glory, et strategispill som opprinnelig ble lansert av Microprose på nittitallet. Her sendes vi tilbake til Napoleonskrigene, og soldater som står pent oppstilt som stillestående blinker og høflig skyter når sjefen sier det (helt til hestene kommer og lager trøbbel). Spillet lar deg lede store hærstyrker i sanntidsbaserte slag, inkludert ved Waterloo.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.