Deep Rock Galactic byr på eksplosiv gruvedrift

Det populære skytespillet er straks klart for full-lansering.

Deep Rock Galactic er et spill som lenge har virket fristende å ta en titt på. Mange har åpenbart også gjort det, for siden tidliglanseringen i 2018 har det faktisk solgt over én million kopier. Nå slippes fullversjonen – den 13. mai lanseres dette førstepersons actionspillet i ferdig form for PC og Xbox One.

Det blir faktisk enda mer farlig å være gruvearbeider i fremtiden.
Det blir faktisk enda mer farlig å være gruvearbeider i fremtiden.

Tøm verdensrommet for verdier

I Deep Rock Galactic følger vi en gjeng dverger som gjør det dverger liker best – å grave etter verdifulle mineraler og edle steiner. Men her finner handlingen som tittelen indikerer sted i fremtiden, og dvergene må utforske ulike utenomjordiske miljøer som alle må strippes for verdier for å sikre bedriftens fremtid. At de også er fulle av monstre er uheldig, men det er derfor man har våpen.

Man kan spille alene, og da får man også med en datastyrt robot som kan gjøre mye av det en dverg kan. Men det er nok gøyest om man får med seg opp til tre andre spillere for å utforske de datagenerte hulene Tilfeldigvis er det også nøyaktig fire klasser å velge mellom.

Skaperne skryter blant annet av at miljøene er fullstendig ødeleggbare, men nevner samtidig at det kan være risikabelt å sprenge seg gjennom fjellet uten å vite hva som er på den andre siden. Brukeranmeldelsene ligger per nå på «overwhelmingly positive». Her er en fersk trailer, ment for å gi et inntrykk av hvordan klassene og spillet funker:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.