MicroProse har annonsert tre nye spill

Utgiveren har gjenoppstått, og satser på strategispill.

MicroProse var et kjent navn på åtti- og nittitallet, men etter diverse oppkjøp ble den en gang så ikoniske utgiveren bak spill som Civilization, Gunship 2000, XCOM, Formula One Grand Prix og Railroad Tycoon borte.

Nå har navnet gjenoppstått, og selv om det ikke automatisk betyr at MicroProse er tilbake i god, gammel form, er det interessant å se at folkene bak den nye versjonen vil satse på samme type spill som «originalen». Selskapet har nemlig annonsert tre nye spill, og alle faller innenfor strategisjangeren.

Sea Power. Det er noe kjent med det kartet.
Sea Power. Det er noe kjent med det kartet.

Omfattende spill

De tre spillene heter Second Front, Sea Power: Naval Combat in the Missile Age og Task Force Admiral. Ingen av dem har fått slippdato enda, men alle ser ut til å ha kommet langt i utviklingen.

Second Front er et turbasert strategispill satt til den andre verdenskrigen, der man må kjempe på spillbrett delt opp i heksagonale ruter ved hjelp av over 200 ulike typer stridsvogner og over 40 ulike infanterienheter. Spillet har trivelig og fargerik lavpoly-grafikk, men utvikleren hevder at det blir tøffe tak når man møter en dynamisk, datastyrt motstander.

Tilbake til andre verdenskrig i Task Force Admiral.
Tilbake til andre verdenskrig i Task Force Admiral.

Sea Power: Naval Combat in the Missile Age er det første av to maritime krigsspill, og her sendes vi tilbake til den kalde krigen der vi får delta i krigshandlinger som finner sted på sekstitallet og åttitallet. Blant annet må Norge frigjøres fra sovjetisk okkupasjon, så i dette sanntidsstrategispillet ser det ut til å være mye å sette tennene i.

I Task Force Admiral er det tilbake til 1942 og Stillehavskrigen, der du i rollen som amerikansk admiral må lede hangarskip og alt maskineriet rundt for å snu krigen til de alliertes fordel. Begge de to maritime krigsspillene lover høy realismefaktor og avansert 3D-grafikk.

MicroProse forteller forøvrig også at de jobber med nyversjoner av eldre titler, skjønt detaljer vil de ikke ut med. De gamle MicroProse-seriene har havnet i mange ulike hender i årenes løp, så det er uklart hva de sitter på av rettigheter.

Her er i alle fall trailere for de tre spillene:

En kommentar om “MicroProse har annonsert tre nye spill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.