Civilization VI får seks nye utvidelser

Firaxis røper hva det kommende året vil bringe for det turbaserte strategispillet.

I tiden som har gått siden Sid Meier’s Civilization VI ble sluppet i 2016 fikk spillet først en rekke mindre utvidelser, før det tradisjonen tro kom to større ekspansjoner som hver inkluderte rikelig med nye sivilisasjoner og ekstra funksjonalitet. Etter forrige ekspansjon ble det relativt stille, men det var bare midlertidig.

Nå har nemlig Firaxis lagt frem et veikart med fremtidige utvidelser, som strekker seg helt frem til mars 2021.

Sid Meier's Civilization VI.
Sid Meier’s Civilization VI.

Planen deres er å gå tilbake til mindre DLC-utgivelser i samme stil som de som kom i den første tiden etter lansering. Den første slippes allerede 21. mai, og introduserer to nye sivilisasjoner, én ny spillmodus, samt nye ressurser, naturlige underverker og bystater. Slik går det slag i slag i seks utvidelser som slippes annenhver måned fremover.

Sesongpass, selvfølgelig

Som vanlig nå for tiden kan man kjøpe sesongpass, men utvidelsene vil også kunne kjøpes individuelt. Totalt vil betalekspansjonene by på åtte nye sivilisasjoner, ni nye ledere og seks nye spilltyper. Samtidig vil Firaxis videreutvikle spillet via gratisoppdateringer som også kommer til å inkludere nytt innhold. Litt som Paradox gjør med sine storstrategispill, altså.

Ifølge en artikkel på PCGamesN vil prisen på hele sesongpasset ligge på 39,99 dollar/32,99 pund, som i begge tilfellene er litt over 410 kroner med dagens kurs. En pris på 399 kroner her til lands er med andre ord ikke usannsynlig.

Det er lenge siden jeg har spilt Civilization VI nå, og jeg skal nok innrømme at jeg heller hadde håpet at Firaxis så smått begynte å snakke om neste spill i serien på dette tidspunktet – spesielt siden de for første gang på evigheter faktisk har litt reell konkurranse i nisjen sin (takket være nylanserte Old World og det kommende Humankind).

Jeg er også generelt litt skeptisk til sesongpasskonseptet (de få gangene jeg har kjøpt slike, har jeg endt opp med å bli skuffet), men det blir i det minste spennende å se hvordan spillet utvikler seg i løpet av året. Kanskje klarer noen av nyhetene å friste meg tilbake? Her er i alle fall en videopresentasjon:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.