Inntrykk: 80s Overdrive

Bli med tilbake til fortiden i denne nylanserte arkaderaceren.

80s Overdrive kom som en brå overraskelse. Denne godbiten hadde Switch-lansering den 7. mai, og jeg fikk sett en trailer i en spillgruppe. Det så helt fantastisk ut, jeg elsker virkelig spill med nydelige piksler og flotte farger. I tillegg digger jeg klassiske racerspill i arkadestil, sånn som Out Run fra Sega. Jeg heiv meg på og kjøpte umiddelbart.

God variasjon

Tittelskjermen, med det som absolutt ikke er en Lamborghini i bakgrunnen.
Tittelskjermen, med det som absolutt ikke er en Lamborghini i bakgrunnen.

Tittelen på spillet røper ganske greit hva det dreier seg om. I dette spillet får du svi gummi med utvalgte sportsbiler i det glade 80-tallet. Du starter med litt cash for å kjøpe deg første bilen, og har akkurat nok til å kunne velge mellom to stykker til å starte med. Bilene kjenner du umiddelbart igjen, det er klassiske sportsbiler som Ferrari, Lamborghini, Porsche og godbilen fra Tilbake til fremtiden. De har riktignok litt andre navn, men du ser med en gang hvilken bil det er. For å gi børsa du velger litt mer personlig preg, kan du velge mellom litt forskjellige farger. Det er også mulig å velge mellom automatgir eller manuell.

For å starte et race trenger du å ha litt cash på konto’n. Du betaler en liten kontingent, og så er du med. Hvert race igjen gir mer penger i kassa, som du enten kan spare opp til ny bil eller bruke til å kjøpe oppgraderinger som sprekere motor, bedre styring, økt slitestyrke, nitro eller politi-skanner.

Enkelte løp har politiet på slep, og du får informasjon om det før du velger et spesifikt race fra kartet. De er ikke noen sinker i trafikken, og henger på så fort du kjører forbi dem. Selvsagt vil de kun ta deg og ingen andre, og de kjører naturligvis en Lamborghini for å gjøre ting litt vanskeligere. Onkel blå er glad i å smelle inn i bilen din bakfra så du fyker av veien, og havner du først i grøfta har du noen sekunder på deg til å få opp farten så du ikke blir fakket.

Ut på tur.
Ut på tur.

Det er også varierende mengde trafikk per race. Her kan det være lurt å passe ekstra på når veien blir smalere eller splitter seg, og de andre trafikantene bytter fil uten forvarsel. Med andre ord som å kjøre på E18 og E6 ut og inn fra Oslo.

For hvert race må du bruke penger på å fylle opp tanken, og eventuelt reparere skader som er blitt påført. Det er med andre ord lurt å ikke svi av alle pengene på oppgraderinger med en gang. Men sliter du kan du kjøre de første racene om igjen, for de koster lite å få være med på. Blakker du deg helt, popper det opp en rask vaskejobb som gir det noen kroner så du får tatt et enkelt løp.

Enkelte løp har bonusoppgaver du kan gjøre for å dra inn litt ekstra cash. Det kan være alt fra å plukke opp diverse ting langs veien, eller tape et race med vilje. Det er ikke noe mer hokuspokus enn det, bare kjør på når det dukker opp, så har du ordnet den saken temmelig lett.

«Jeg skulle bare skifte radiostasjon.»
«Jeg skulle bare skifte radiostasjon.»

Skaperne av spillet er ganske joviale når det gjelder musikk å velge mellom. Før hvert løp velger du en låt du vil høre på. Det er hele atten deilige låter å kose seg med, og de er i sjangeren synthwave. Det passer spillet og grafikken helt perfekt. Hvis du vil bytte låt mens du kjører er det mulig å hoppe frem og tilbake i listen ved enkle tastetrykk på skulderknappene.

Helt kurant

Noe av det jeg likte aller best med 80s Overdrive er hvor enkelt det er å sette i gang. Det er ikke avansert på noen måte, og er helt ypperlig når du bare vil ha noe enkelt å kose deg med. Ikke tok det stor plass å laste ned fra Nintendo sin eShop, så det var nesten bare å starte med en gang. Er du også en som er mye på farten eller ikke har så innmari god tid så er dette gull verdt å ha med på reiser, eller bare for å slå i hjel tid.

Mye moro.
Mye moro.

Det kjører også veldig sømløst og flyter bra på skjermen. Her også ble jeg overrasket da jeg så for meg at det skulle kjøre litt mer som Out Run på hjemmekonsoll, med en del færre bildeoppdateringer per sekund.

Anbefales virkelig for enkel hygge.

80s Overdrive ble først lansert for Nintendo 3DS i 2017, og kom nå endelig til Switch. Per dags dato er det kun tilgjengelig på disse to formatene, så det er litt begrenset hvor man kan spille det for øyeblikket. Men har du en av disse håndholdte maskinene er bare å tute og kjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.