Delta Force tok skytespillene ut av korridorene

cd SPILL tar for seg de taktiske skytespillene i Delta Force-serien.

Podcasten cd SPILL er tilbake med en ny episode, og denne gangen er det førstepersonsskyteren Delta Force som er hovedtema. Dette spillet dukket opp i 1998, og kjørte på en videreutviklet versjon av samme teknologi som ble brukt av helikopterspillene i Comanche-serien for å tilby store og åpne utendørslandskaper bygd opp ved hjelp av voxelgrafikk.

Det beste er å skyte fienden før de kan se deg.
Det beste er å skyte fienden før de kan se deg.

Disse landskapene gjorde at det leverte en ganske annerledes opplevelse enn skytespill flest på den tiden, da handlingen nesten utelukkende fant sted utendørs og man måtte ta ut fienden på lang avstand og ved hjelp av smart taktikk. I tillegg fikk man rikelig med frihet til å løse de individuelle oppdragene som man ønsket.

Mus og tastatur … samtidig?

Jeg spilte faktisk Delta Force i «samarbeid» med broren min – frem til Delta Force kom ut hadde vi holdt oss til tastaturstyring i førstepersons skytespill, og det å skulle sikte med musen samtidig som man styrer figuren med tastene var veldig komplisert. Så den ene av oss siktet og den andre brukte tastene for å styre spillfiguren. Rare greier.

Det er som vanlig Erik André Mamen og Sigve Baar Digernes som sitter bak mikrofonene, og Sigve kan fortelle at Delta Force var som en drøm som ble virkelighet da han først prøvde det – selv om han faktisk kun har spilt demoen. Her er episoden:

I dag er det THQ Nordic som eier rettighetene til Delta Force-serien. De har blant annet relansert de gamle spillene på GOG, skulle du få lyst til å prøve dem selv.

2 kommentarer om “Delta Force tok skytespillene ut av korridorene”

  1. Å si at Novalogic er mest kjent for Delta Force og ellers bare nevne PC-ports er noe av det mest absurde jeg har hørt på denne siden av vinteren. Hørt om Commanche? Hva blir det neste? At id laget Commander Keen og ellers bare prøvde seg på pc ports av Mario?

    Svar
    • Interessant. Nå er denne podcasten og artikkelen 4 år gammel, så kan ikke helt huske hva vi sa og ikke sa. Men når det er sagt så er vi en PC-podcast, så vi fokuserer uansett på det.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.