Comanche og Delta Force kan være på vei tilbake

THQ Nordic har kjøpt rettighetene til Novalogics spill, inkludert «voxel»-klassikerne fra nittitallet.

Spillutgiveren Novalogic var et av de mer aktive, uavhengige selskapene på nittitallet, men nå er det lenge siden de har gitt lyd fra seg. Nå er det klart at de har solgt alle rettighetene til sine gamle spill til THQ Nordic (tidligere kjent som Nordic Games).

Kjente klassikere

Salget inkluderer «voxel»-spillene fra nittitallet, der de mest kjente er helikopterserien Comanche og den taktiske skytespillserien Delta Force. Men også de øvrige Novalogic-spillene er med på lasset, inkludert science fiction-spillet Tachyon: The Fringe, stridsvognsimulatoren Armored Fist og flere flysimulatorer.

I tillegg kommer selvsagt Novalogics siste spill, flerspillerskytespillet Joint Operations, med i salget. Forhåpentligvis vil ikke THQ Nordic nøle med å gjøre de gamle spillene tilgjengelige igjen, på nettbutikker som GOG og Steam. Hva annet de planlegger å foreta seg med rettighetene, er for øyeblikket ikke kjent.

Novalogic-navnet er også inkludert i salget, så nå har THQ Nordic etter hvert fått seg litt av en portefølje med spillutgivernavn som de kan bruke om de skulle finne på å endre navn igjen. Novalogics grunnlegger og sjef, John Garcia, har følgende å si om salget:

– Etter å ha laget grensesprengende spill i over 30 år, er vi stolte av å kunne gi stafettpinnen videre til THQ Nordic. Som individer er de entusiastiske spillere, og som selskap har de vist seg å ha egenskapene som trengs for å sende industrien vår i retning av en sårt tiltrengt ny start.

2 kommentarer om “Comanche og Delta Force kan være på vei tilbake”

  1. Hvilket Commanche-spill er det i toppbanneret? Det har jeg jeg spilt i alle fall. :P Nekter å tro det kommer et nytt Commanche. Tipper heller et FPS de kaller Delta Force. Hadde det forøvrig mye moro med Delta Force i flerspiller, men nekter å tro det har tålt tidens tann spesielt godt. Selv den gangen synes vi det var mye rart med det spillet.

    Svar
  2. Det er originalen, Maximum Overkill. :)

    Først og fremst håper jeg de hiver spillene ut på GOG, for jeg er lysten på en omgang med både Comanche og Delta Force.

    Ellers tenker jeg for så vidt at et action/sim-spill ala Comanche hadde funket i markedet. Ellers hadde det vært artig med et taktisk FPS i stil med de originale Delta Force-spillene, altså med åpne områder og litt frihet. Hadde neppe trengt et superhøyt budsjett, hvis de fokuserte på åpne utendørsområder i stedet for detaljerte bygninger.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.