Den nye Intellivision-konsollen kommer til Europa i oktober

Intellivision Amico skal være en familievennlig konsoll uten støtte for mikrotransaksjoner.

Det er en stund siden det har dukket opp en helt ny spillkonsoll i butikkene, men til høsten kommer Intellivision Amico til Europa. Nøyaktig når den kommer til Norge vet vi ikke – distributør Koch Media sier at Europa-slippet vil starte i oktober, men at de vil annonsere nøyaktige datoer for de individuelle landene senere.

Barnevennlig og uten lootbokser

Konsollen funker som ladestasjon for kontrollerne, og har fancy lys som kan styres av spillene.
Konsollen funker som ladestasjon for kontrollerne, og har fancy lys som kan styres av spillene.

Intellivision Amico er ikke et forsøk på å utkonkurrere Xbox One og PlayStation 4, men skal være en familievennlig konsoll der ingen spill får lov til å slippes hvis de ikke kvalifiserer til den amerikanske aldersmerkingen E10+ (eller under). Så alle spillene for konsollen må kunne passe for barn fra ti år og opp.

Den kommer med seks innebygde spill, og andre spill vil koste mellom 2,99 dollar og 9,99 dollar via digital distribusjon i USA. Norske priser er ikke annonsert. Det loves også at ingen spill skal ha reklamer, nedlastbart innhold, lootbokser eller andre muligheter for å bruke penger i selve spillet. Man kan få kjøpt forhåndsbetalte kort med koder som brukes i den digitale butikken.

Amico-kontrolleren er inspirert av kontrolleren for den originale Intellivision-konsollen, og er en trådløs sak (som lades på selve konsollen) med en trykksensitiv skjerm og ei snurreplate du kan bruke til å styre med. De har også innebygd gyroskop og aksellerometer, så du kan veive dem rundt som på Wii. Konsollens spesifikasjoner finner du her.

Det er usannsynlig at Amico blir veldig populær hos de store utgiverne, men den har blant annet fått støtte av Atari. Her kan du se en trailer med video fra diverse spill for konsollen – som du ser, går det mest i enkle saker som ikke krever særlig mange hestekrefter fra maskinvaren:

2 kommentarer om “Den nye Intellivision-konsollen kommer til Europa i oktober”

  1. Jeg husker den gamle Intellivision-konsollen med imitert treverk og de herlige kontrollene. Hele den tidlige barndommen min forsvant der:-)

    Blir denne levert med de gamle spillene er det et sikkert kjøp. Night Stalker, Dungeons and Dragons, Sub Hunter…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.