Fredagsquiz – Kan du identifisere disse retrospillene?

Her er fasiten. Versjonen av spillet bildet er hentet fra er i parantes, men flere av disse spillene kom til mange plattformer.

 1. Laura Bow 2: The Dagger of Amon Ra (MS-DOS) – The dagger of Amon Ra var det andre (og siste) spillet i Laura Bow serien – en av de mer ukjente eventyrspillseriene fra Sierra On-Line.
 2. Nebulus / Tower Toppler (Commodore 64) – Nebulus var et plattformspill som ble utgitt til mange forskjellige spillmaskiner. Spillet var nyskapende da bakgrunnen (tårnet) roterte samtidig som du flyttet hovedpersonen til venstre eller høyre, noe som ga inntrykket av dybde i bildet.
 3. Zool 2 (MS-DOS) – Zool 2, i dette skjermbildet representert med Zooz (kjæresten til Zool) var et platformspill og enn oppfølger til Zool. Det ble aldri like populært (eller utgitt til like mange systemer) som forgjengeren.
 4. Sid Meier’s Colonization (MS-DOS) – Colonization delte mange likhetstrekk med kjente Civilization, men var i motsetning mer rettet mot en bestemt tidsepoke/tema enn Civilization. Du kan lese et tilbakeblikk på Spillhistorie.no.
 5. Cannon Fodder 2 (Amiga) – Oppfølgeren til Cannon Fodder, som ble utgitt til Amiga og MS-DOS. Spillet fikk positiv mottakelse, men ble på samme måte som Zool 2 aldri like populær som forgjengeren.
 6. 4-D Boxing / 4-D Sports Boxing (MS-DOS) – Selv med 4-D i tittelen så var det kun snakk om et 3D boksespill, i en spillserie som kaltes for 4-D Sports. Spillet var det eneste i serien som hadde 4-D i tittelen fra starten av, da de to andre spillene serien opprinnelig ble utgitt under helt andre navn.
 7. Centurion: Defender of Rome (Amiga) – Centurion var et strategyspill opprinngelig utgitt til MS-DOS og senere ble utgitt på andre systemer. Spillet er satt til romerriket og spillets mål er å bli lederen av rommeriket.
 8. Skate or Die! (Commodore 64) – Skate or Die! var et skateboardspill som ble utgitt på flere systemer. Spillet var inspirert av et annet kjent skateboardspill som heter 720°, fra 1986, og ble laget av folk med bakgrunn fra den kjente utvikleren Epyx.
 9. Darklands (MS-DOS) – Darklands var et rollespill satt i historisk fantasi verden basert på middeladerens Europa. Spillet var et tidlig eksempel på et åpen verden-spill, men ble desverre også kjent for sine mange bugs.
 10. Rockstar Ate My Hamster (Amiga) – Ne så uvanlig som et manager-spill i en musikksetting. Spillet går ut på å sette sammen et band, spille inn plater og oppnå 4 gold disc i løpet av ett år, noe som kunne være en utfordring.

24 kommentarer om “Fredagsquiz – Kan du identifisere disse retrospillene?”

 1. Kan 6 her. Det er vel de 5 DOS-spillene, pluss en til. :P Det boksespillet var forøvrig et av mine absolutte favorittspill da jeg var yngre, og jeg synes fortsatt det er tidenes beste boksespill, selv om Punch-out på NES såklart også er veldig bra.

  Svar
 2. Da er det bare å prøve seg på titler. Så får vi se om alt blir korrekt identifisert etter hvert. :)

  Svar
 3. 1.
  2.
  3. Zool
  4.Colonization
  5. Cannon fodder (aner ikke hvilket, det er vel flere?)
  6. 4D boxing
  7.
  8. Centurion
  9.
  10.

  Svar
  • Og 9 tror jeg muligens kan være Darklands, rpg fra 92.

   Om det skulle være feil må det jo nesten være ett spill i samme serie eller noe lignende… hmm.

   Svar
 4. Ok. De over klarte jeg å identifisere bare ut fra hukommelse og erfaring med spillene. Men var nyskjerrig på nr 1. Startet googel jakte.

  Ikke les videre om du vill finne ut av denne selv.

  Søkte først på point and click adventures satt til 1930. Dette førte ikke frem. La til point and clic adventures med hydroglypher i inventory. Dette ledet meg til ett Siera spill med cowboy setting. Forsto det ikke var riktig, men inventory kommando linja øverst så nesten helt lik ut. Søkte så opp Sierra spill som kjørte samme motor og kom da raskt frem til ett spill med riktig klingende navn: The Dagger of Amon Ra

  Svar
 5. Kjekt det begynner å komme litt forslag på spill.

  GrinderX9:
  Forslag på nr 1,4,6 og 8 er riktig.
  Nr 8 har en undertittel også, så ett «lite pluss i boka» om du fikk med den også.

  Lager en liste etterhvert som det kommer flere riktige svar.

  Svar
 6. Foreløpig liste med riktige svar listet opp:

  1. The dagger of Amon Ra
  2.
  3.
  4. Colonization
  5.
  6. 4D Boxing / 4-D Boxing / 4-D Sports Boxing
  7.
  8. Centurion (pluss hvis noen kommer med undertittel)
  9. Darklands
  10.

  Med credits om man også finner ut hvilken versjon skjermbildene kommer fra – som sagt
  så ble noen av dem gitt ut på flere platformer.

  Svar
 7. Da nærmer vi oss riktig tittel på alle spillene…bare 2 igjen nå.
  God respons og bra innsats :-)

  1. The dagger of Amon Ra
  2. Nebulus (eurpeisk tittel) / Tower Toppler / Castelian (GB/NES tittel)
  3. Zool 2
  4. Colonization
  5.
  6. 4D Boxing / 4-D Boxing / 4-D Sports Boxing
  7. Skate or Die
  8. Centurion:Defender of Rome
  9. Darklands
  10.

  Svar
 8. Da var alle spillene identifisert..
  Bra jobbet :-)

  Planen er å komme med ny quiz om en stund, og forhåpentligvis vil den være litt mer utfordrende enn denne..

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: