Dette er faktisk et Windows 3-spill

Dr. Drago’s Madcap Chase er noen hakk mer avansert enn Minesveiper. Hør cd SPILL diskutere Windows 3-klassikeren her.

I dag tar podcasten cd SPILL for seg en tittel du kanskje ikke har hørt om før: Dr. Drago’s Madcap Chase. Eller Die total verrückte Rallye, som spillet heter på originalspråket. Dette er et lettbeint, brettspillinspirert strategispill utviklet av Blue Byte (mest kjent for The Settlers-serien), der spillerne må legge ut på kappløp i Europa.

Very amusing, Joachim.
Very amusing, Joachim.

Monopol-inspirert moro

Opp til åtte spillere kan delta i moroa, som kan minne litt om Monopol. I starten kan man kun reise rundt i Vest-Europa, men når Berlin-muren etter hvert faller, åpnes også Øst-Europa. Samtidig må man hele tiden passe seg for Dr. Drago, en slamp som liker å sabotere for spillerne.

Dr. Drago’s Madcap Chase er faktisk et Windows 3-spill, og slike er dessverre ikke lenger støttet i moderne utgaver av Windows. Man kan selvsagt sette opp Windows 3 i DOSBox og spille spillet slik, men denne ekstra kompleksiteten gjør det nok usannsynlig at vi får se en relansering av spillet på for eksempel GOG. I alle fall frem til noen lager en skikkelig nyversjon.

Her er uansett ukens podcast, der Erik-André Mamen og Sigve Baar Digernes diskuterer Dr. Drago’s Madcap Chase:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.