Elasto Mania-forgjengeren er ute på Steam

Spilte du bare «shareware»-versjonen av dette spillet på nittitallet? Fullversjonen er nå lansert på Steam.

For ikke så lenge siden ble kultklassikeren Elasto Mania relansert på Steam, og nå har også forgjengeren, Action Supercross, dukket opp på tjenesten. Dette spillet ble opprinnelig lansert i 1997, og er et fysikkbasert motorsykkelspill som like gjerne kan kalles et plattformspill. Poenget er å navigere seg gjennom stadig mer absurde nivåer, for å plukke opp alle fruktene som skjuler seg der.

Gamle nivåer gravd frem igjen

Steam-versjonen ser ikke ut til å ha fått noen spesielle forbedringer, og er i stedet originalversjonen som kjører via DOSBox. Men den inkluderer et sett med offisielle nivåer som aldri tidligere har blitt lansert, og har også støtte for Steam Workshop slik at man kan laste ned brukerskapte nivåer (som det jo har blitt noen av i løpet av årene som har gått siden den opprinnelige lanseringen).

Vi har en større artikkel om Action Supercross, som du kan lese for mer informasjon. Der fikk vi også noen ord med spillskaperen, Bálazs Rózsa, som blant annet fortalte at han fortsatt er overveldet over suksessen det vesle «shareware»-spillet hans fikk.

Her er en video som viser de «nye» nivåene i Steam-versjonen:

En liten oppdatering (1. september):

Jeg kjøpte Action Supercross og har spilt det litt på Steam. Det er som forventet samme spill som før, men merkelig nok yter det ikke særlig godt på min PC. Bevegelsene og skrollingen er litt hakkete – ikke så ille at det er uspillbart, men såpass at det irriterer. Det som er spesielt er at når jeg spiller den originale versjonen i DOSBox, med standardinnstillingene, fungerer det mye glattere. Så det er ett eller annet med oppsettet i Steam-versjonen som ødelegger ytelsen, i alle fall hos meg.

Spillet har fått minst én oppdatering siden lansering, uten at denne har rettet problemet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.