Bli med når Spæll mimrer om Amiga

I dagens podcast får du høre hvordan det var å eie en Amiga i Norge på åtti- og nittitallet.

Sent på åttitallet og tidlig på nittitallet var Amiga var en av de absolutt største spillplattformene her til lands – antakeligvis i en periode den største, med «forgjengeren» Commodore 64 som nærmeste rival.

Amiga fikk mange gode spill som ikke er så godt kjent i dag.
Amiga fikk mange gode spill som ikke er så godt kjent i dag.

Amiga var en datamaskin, men i motsetning til datidens trauste PC-er hadde den maskinvare spesialdesignet for multimedia og spill. Dette betydde at den fikk både den typen raske actionspill man ofte forbinder med konsoll, men også mer avanserte strategi- og rollespill som man ofte tenker var forbeholdt PC.

Vi slutter selvsagt aldri å mase om Amiga her på Spillhistorie.no, og i dag har vi fått litt hjelp av podcasten Spæll, som har en spesialepisode om Amiga-plattformen. Siden verken Adrian eller Håkon har spesielt mye erfaring med maskinen, har de fått med seg ekspertene Lars Richard Olsen fra LOLbua/Spillrevyen og Erlend Dal Sakshaug fra Nesodden Amiga User Group.

I tillegg til å snakke om selve maskinen diskuterer de også miljøet rundt, med blant annet demoscenen som var stor på Amiga og kommer selvsagt innom noen av de store spillene for plattformen. Her kan du høre podcasten:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.