Beneath a Steel Sky-oppfølgeren slippes på Apple Arcade i dag

Kommer til PC i juli.

Det tok sin tid, men nå har pek-og-klikk-eventyret Beneath a Steel Sky fra 1994 endelig fått en oppfølger. I dag slippes Beyond a Steel Sky på Apple Arcade, den abonnementsbaserte spilltjenesten til Apple, og i juli dukker det også opp på PC.

Fra 2D til 3D.
Fra 2D til 3D.

Tilbake til Union City

Som i det første spillet følger vi Robert Foster, en mekaniker som vokste opp i en postapokalyptisk ødemark, men ble kidnappet og tatt med til den enorme byen Union City. I Beneath a Steel Sky klarte han å rømme fra de som bortførte ham, og sammen med roboten Joey måtte han pusle seg gjennom byen for å finne ut hvorfor han var en jaget mann i utgangspunktet.

Oppfølgeren finner sted mange år senere, og sender Foster tilbake til byen på et nytt oppdrag. Her treffer han etter hvert også Joey, så duoen kan løse gåter som i «gamle dager». Men der originalen var et 2D pek-og-klikk-eventyr, er det nye spillet et tredjepersonseventyr satt til tredimensjonale miljøer, så helt som på nittitallet blir det ikke.

Beneath a Steel Sky er et av rimelig få eventyrspill fra nittitallet som regelmessig trekkes frem sammen med de beste LucasArts-klassikerne fra nittitallet, noe som naturlig nok betyr at mange har høye forhåpninger til oppfølgeren. Siden alle Apple Arcade-kunder kan laste ned spillet «gratis» finner vi nok raskt ut om den holder mål. Her er en fersk trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.