Fredagsquiz: Kan du identifisere disse retrospillene?

Her er fasiten. Som nevnt kom mange av disse spillene til flere plattformer, og plattform-navnet i fasiten gjelder kun hvilken versjon bildet er hentet fra.

 1. Dark Seed (Amiga) – Pek-og-klikk-eventyr laget i samarbeid med selveste H.R. Giger.
 2. Robocop III (Amiga) – Simulatorspesialistene i Digital Image Design skapte et unikt åpen verden-spill med Robocop-lisensen.
 3. Bionic Commando (Commodore 64) – Populært arkadespill der hovedpersonen har en robotarm som også funker som slengtau.
 4. 4D Sports Tennis (MS-DOS) – Solid, tredimensjonalt tennisspill. Vi hadde også godtatt navnet World Tennis Championship.
 5. Dogs of War (Amiga) – Fugleperspektiv-skytespill i Commando-stil, med en stor mengde ulike våpen.
 6. Wizball (Commodore 64) – En av de virkelig store Commodore 64-klassikerne, men kontrollene krever rikelig med øvelse.
 7. Police Quest III: The Kindred (MS-DOS) – Det tredje spillet i Police Quest-serien fra Sierra, og det siste designet av originalskaperen.
 8. Summer Games II (Commodore 64) – Sportsklassiker fra Epyx med et markant grafisk løft i forhold til originalen.
 9. Championship Manager (MS-DOS) – Det første spillet i en lang rekke spill som i dag eksisterer under navnet Football Manager.
 10. Daughter of Serpents (MS-DOS) – Pek-og-klikk-eventyr der Cthulhu møter oldtidens Egypt.

21 kommentarer om “Fredagsquiz: Kan du identifisere disse retrospillene?”

 1. Vet det er en litt pussig quiz når et tennisspill er et av de mest gjenkjennelige. Kunne…. 3 stykker. 4,7 og 9.(Tipper alle de er DOS-versjonen) Googla spill nummer 10, fordi jeg synes grafikken var ganske kul, og det var ikke rart jeg synes det, fordi det er jo et DOS-spill! In your face, Amiga! Om spillet er noe bra er jeg litt mer skeptisk til…. Joachim, du får hjelpe til her!

  Svar
  • Hehe, problemet med deltakelse for min del er at det er jeg som har hentet Colastorms utvalgte bilder fra Mobygames og dermed vet alle titlene :)

   Jeg tror jeg skulle klart alle unntatt nettopp nummer 10 (som jeg også syntes så veldig interessant ut). Tennisspillet ville jeg nok behøvd å jobbe litt med, men jeg var i alle fall kjent med tittelen fra før. Ellers er det nok litt flaks at jeg tilfeldigvis har spilt nr. 5, for det er ikke spesielt kjent.

   Svar
   • Tenkte mer på hjelp til å si om spill nummer 10 er noe bra, men om ikke du heller har spilt det, hjelper det jo ikke stort….. ;)

    Svar
  • Kim:
   Quiz’en har 4 MS-DOS spill, 3 Amiga og 3 C64 spill.

   4,7 og 9 er som du gjettet fra MS-DOS, men 7 og 9 kom også ut på Amiga.

   Stakkars Joachim kan vel aldri være med siden det er han som legger ut quiz.

   Svar
 2. Jeg har seks sikre denne gangen: 1,2,3,5,6,7.

  Aner ikke hvilket tennisspill 4 er, jeg ser ikke om 8 er det første eller andre spillet men det er et av dem, 9 kan være et hvilket som helst av den typen spill for jeg har ikke spilt noen av dem (æsj, fotball :P ) og 10 har jeg bare ikke sett før.

  5 er svært undervurdert ja. Digger Whittaker-lydsporet. :)

  Svar
  • Terje:
   Da jeg var ung og dum så både spillte og likte jeg godt å spille fotball spill – det kom massevis av nå noenlunde ukjente fotball spill.. Nå kan jeg heldigvis se tilbake å tenke at det var bare tull med fotball ;-)

   Hadde sikkert hatt nok forslag til en egen fotballspill quiz.. enn så lenge kan jeg ha med fotball spill i quiz forslagene mine

   Svar
   • Jeg kan Kick Off, Kick Off 2, Sensible Soccer og International Soccer på C64. Får jeg 4/10 på fotballquizen din? ;)

    Svar
    • Jeg har også lekt med tanken om å lage quiz med flere fotballspill. Ganske mange muligheter for å være vrien i den sjangeren, i alle fall…

     Svar
  • Mine forslag:

   1: Dark Seed
   2: Robocop 3
   3: Bionic Commando
   4:
   5: Dogs of War
   6: Wizball
   7: Police Quest 3
   8: Summer Games eller Summer Games 2
   9: Æsj, fotball
   10:

   Svar
   • Tror ikke vi godtar svaret på nr. 9 her, men ellers er svarene riktige. Vil jo gjerne ha ett enkelt svar på nr. 8, da (det er egentlig ganske klar forskjell på grafikken i de to spillene). :)

    Svar
   • Nr 8 – ett av forslagene er riktig
    Nr 9 – riktig i min bok (jeg var som sagt ung og dum og likte fotball – heldigvis vokste jeg opp og ble klokere), men teknisk sett feil svar

    Svar
 3. Jeg er usikker på flere enn jeg tør innrømme her.. «Jukser» som vanlig ikke med Google ;) Men kommer garantert til å sjekke ut noen av spillene jeg ikke husker eller ikke har prøvd når fasiten kommer. Unntatt de med tennis/fotball…

  Svar
 4. Bare sikker på nr 9! Men 8 må vel nesten være det opplagte, og 7 ser kjent ut.

  Aldri vært borti det tennis-spillet da, Pro Tennis Tour på Amiga var nok heller tingen!

  Svar
  • Fifa er nok ikke svaret på nr 9, selv om det jo er en nokså gammel spillserie..

   Nr 2 er som sagt Robocop 3. Har bevisst valgt ett skjermbilde som ikke skal gi
   for mye «tips» om spillets navn.

   Svar
  • Riktig svar på nr 9..

   Ser nå at det forsatt må presiseres hvilket av forslagene som er det riktige når det gjelder nr 8.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: