Machinarium-utviklerens nye spill slippes snart

Det småuhyggelige gåteeventyret Creaks har fått lanseringstrailer.

Tsjekkiske Amanita Design har laget den ene perlen etter den andre siden de fikk internasjonal oppmerksomhet med underfundige Samorost. De er kanskje (fortsatt) mest kjent for det håndtegnede eventyrspillet Machinarium, som ble en stor suksess.

Jeg elsker den visuelle stilen (noe som overrasker nøyaktig null faste lesere).
Jeg elsker den visuelle stilen (noe som overrasker nøyaktig null faste lesere).

Etter lang tids utvikling er deres nye prosjekt nå klart for snarlig lansering, og i den forbindelse har de sluppet en trailer (som du kan se under). Studioet sier at spillet skal slippes i løpet av måneden, men har ikke gitt oss noen spesifikk dato å glede oss til. Det kommer til PC, Xbox One, PlayStation 4 og Switch.

Spillet heter Creaks, og er et todimensjonalt plattform-/grøsser-/eventyrspill der du spiller en kar som har kjøpt seg et nytt hus, og oppdager at det er bygd på et hulesystem befolket av merkelige vesener og gufne monstre. En normal person ville sikkert brukt anledningen til å stikke av, men hovedpersonen i et spill har ikke den muligheten, så dermed må hulesystemet utforskes.

Her er traileren, som blant annet viser lekker, håndtegnet grafikk og hvordan spilleren må manipulere lys for å unngå å bli monstermat:

Jeg tror jeg har kjøpt samtlige Amanita-spill, så dette havner nok også på Steam-kontoen.

2 kommentarer om “Machinarium-utviklerens nye spill slippes snart”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.