Fredagsquiz: Kjenner du disse NES-spillene?

Hvor god kontroll har du på spillutgivelser for Nintendos første store konsollsuksess?

I forrige quiz fokuserte vi på Nintendo 64, og mange mente den quizen ble litt for lett (selv om det tok overraskende lang tid å få alle titlene identifisert). Etter ønske fra flere av dere tar vi tidsmaskinen enda noen år tilbake, og skrur samtidig opp vanskelighetsgraden litt.

I dagens quiz har Kim Kløvsgård funnet ti forskjellige spill for Nintendo Entertainment System, og noen er nok mer kjente enn andre. Hvor mange spill klarer du å identifisere?

Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet, men som vanlig setter vi pris på om du venter med å poste navn til midnatt, natt til lørdag, slik at flere får sjansen til å prøve seg før fasiten fylles ut.

Her er ukens spill:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten er å finne her. Om du er lysten på flere utfordringer, har vi en hel serie.

Ukens quizmaster er Kim Kløvsgård, som har tatt alle skjermbildene selv.

16 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse NES-spillene?”

 1. Kan 5/10. Vil ikke si quizen er veldig representativ for hva som ble spilt på NES i gamle dager, med mindre det var enorme regionale forskjeller på hva folk spilte Virker mer som en lurequiz. ;) Nummer 8 er jo et forferdelig spill, og nummer 1 er jo kun morsomt om man spilte med 3 andre, om man hadde den dingsen som lot deg gjøre det, og du hadde nok håndkontrollere. 4-player var jo uhørt på den tiden, så husker det var en skikkelig wow-faktor.

  Så mye bra som fantes på plattformen….. Er et par, tre kule spill her da, men et av dem er jo et arkadespill.

  Svar
 2. Ingen!

  Men 1 og 6 tror jeg at jeg har tittelen på mer elle rmindre.
  8 tror jeg muligens jeg skulle ha funnet ut av ganske lett også.

  Tror… ikke jeg rekker å prøve meg på så mye i dag. Da blir det eventuelt ikke før på søndag. Men da er sikkert(?) de fleste tatt ;)

  Svar
 3. 3. Ninja Gaiden (?)

  Tipper på den.. Resten er jeg blank på foreløpig. Digger at det tydeligvis er en del mindre kjente/obskure titler her👍

  Svar
 4. 6. Gunsmoke.
  8. Dick Tracy (grusomt spill)
  9. Blaster Master (legendarisk musikk)

  Ah, 7 var Friday the 13th, ja. Synes den så litt kjent ut. Enda et notorisk dårlig spill. Rart ikke Dr. Jekyll & Mr. Hyde var her. :P

  Svar
  • Hadde Dr.Jekyll & Mr. Hyde i tankene, men tenkte det fikk holde med Friday the 13th :D

   Men jeg kan jo alltids sette sammen en 10 dårlige spill quiz til en annen anledning ^^

   Svar
   • Jeg klarer ikke trykke «liker»-knappen i kommentarene her, sikkert på grunn av lokale settings eller WordPress et-eller-annet, men jeg stemmer på quizer som dekker alt – om det er «tilfeldige» når det gjelder både subjektive (mine/dine) meninger, eller mer objektive (ok, mener populære/high reviews). Veldig kult at det ikke BARE er mainstream spill som er med hele tiden, uansett plattform. Samtidig fint å kjenne igjen noe, også for folk som ikke er 100% nerder… Men uansett, jeg elsker disse quizene så egentlig er det bare å fortsette å pumpe de ut. Takk takk :)

    Svar
    • Har sendt noen (4-5) forslag på quiz til Joachim, og tror ikke at noen skal være redd for at det plutselig skal bli mangel på quiz.. Det finnes jo tusenvis av spill «å ta av».. Man kan lage sjanger quiz, spill fra mer obskure spillmaskiner osv (to av mine forslag er fra nevnte forslag).. Jeg liker både å delta og lage.. Er bare å prøve selv også vet du

     Svar
 5. Kan bekrefte at Ninja Gaiden er riktig, og det samme er de andre forslagene som har kommet inn så langt.

  Tror vi bare mangler 5 og 10 nå. :)

  Svar
 6. Etter å ha studert nr 10 noen ganger, så
  kom jeg frem til at det virket ut som spill figuren er bandasjer i ansiktet.. og da husket
  jeg at jeg så noen filmer med en fyr som var bandasjert i ansiktet.. Litt googling senere og det var visst en filmserie som het Darkman..videre sjekk på mobygames og det viser seg at finnes et Darkman spill til NES.. Altså..

  10. Darkman

  Til slutt vil jeg takke for en kjekk quiz, en del jeg ikke kjenner og tok noen Google søk også for å finne svarene jeg har kommet med.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.