Indie-yndlingen Braid pusses opp

Ta kontroll over tiden i plattform-/hjernetrimmeren Braid, som får jubileumsutgave neste år.

Braid var et av de mest kjente spillene i den store indie-bølgen for litt over ti år siden, da konsollprodusentene (med Microsoft i spissen) fant ut at man kunne tjene penger på nedlastbare indie-spill. Spillet er et plattform-/hjernetrimspill der du må manipulere tiden på ulike måter, og har varierte spillmekanismer som stadig krever at man tenker nytt.

Jubileumsutgave for 2021

Nå har utvikler Jonathan Blow annonsert at Braid får en jubileumsutgave, merkelig nok i 2021 da det vil være tretten år siden spillet opprinnelig dukket opp på Xbox Live Arcade. Den nye versjonen vil blant annet ha fullstendig ny grafikk, slik at 2D-spillet vil ta seg godt ut på moderne 4K-skjermer og slikt.

Grafikkoppgraderingen har også ledet til glattere animasjoner og mer detaljerte miljøer, og akkompagneres av forbedrede lyder og remixet musikk. Som i mange andre moderne nyversjoner kan man også hoppe mellom ny og gammel presentasjon ved å trykke en knapp.

Planen er å slippe Braid, Anniversary Edition (kommaet er en del av spilltittelen) på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Nintendo Switch, Windows, Mac og Linux, og spillet skal dukke opp i løpet av første kvartal neste år. Mer info finner du på det offisielle nettstedet, og her er en trailer:

Her er en video som konsentrerer seg om forbedringene:

Hva syntes dere om Braid? Er det lov å si at jeg syntes det kanskje er litt … overvurdert?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.