Nå er Factorio «ferdigutviklet»

Etter flere år i «early access» har utviklerne nå lansert versjon 1.0 av Factorio.

Factorio har lenge vært det erketypiske «early access»-spillet – et spill som tilsynelatende bare kunne vokse og vokse i det uendelige, mens utviklingen ble finansiert av spillkjøperne. Men i dag poppet versjon 1.0 opp på Steam og GOG, og dermed er spillet ferdigutviklet.

Det ser jo ikke så komplisert ut, eller hva?
Det ser jo ikke så komplisert ut, eller hva?

Det har tatt utviklerne 8,5 år å komme til dette punktet, så naturlig nok er utviklerne ganske fornøyde. Men de understreker samtidig at spillet vil utvikles videre, skjønt den neste versjonen vil ha fokus på å fikse eksisterende problemer og ikke legge til noen nye funksjoner.

Bygg enorme fabrikksystemer

Om du mot formodning ikke har snøring på hva Factorio er for noe, så er det altså et slags strategispill der du er strandet på en fjern planet, og må bygge det du trenger for å overleve ved hjelp av automatiserte fabrikker. Det hele tar litt av etter hvert, med samlebånd, togbaner og mye mer, og fabrikkanleggene må også forsvares mot hissige romkryp.

Legg til litt flerspiller og støtte for spillerskapte modifikasjoner, og det er kanskje ikke så rart at dette spillet har blitt et fenomen på nettet. Om du har lyst til å finne ut mer, kan du laste ned en spillbar (men begrenset) demo. Her er en fersk trailer:

Og her er den gamle traileren, i oppdatert utgave:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.