IGF-vinneren Oasis har plutselig blitt tilgjengelig igjen

Herlig kombinasjon av hjernetrim og strategispill.

Da Independent Games Festival ble avholdt i 2004 var det et lite spill ved navn Oasis som stakk av med seieren i den gjeveste kategorien. De av oss som spilte spillet skjønte etter hvert hvorfor – det var både vanedannende og smart, og konseptet var glimrende.

Enkelt, men gøy.
Enkelt, men gøy.

Tenk deg en kombinasjon av Civilization og Minesweeper, der du må avdekke skjulte ruter på spillbrettet for å finne og koble sammen så mange byer som mulig. På den måten kan du forene landet og få det til å vokse, slik at det kan motstå en barbarinvasjon.

Tilgjengelig igjen

Jeg skrev mye mer om spillet i en annen artikkel, og hvis du etter å ha lest den finner ut at du vil teste spillet har du litt mer flaks enn han som leste artikkelen for fem dager siden. Nå er det nemlig mulig å faktisk kjøpe det igjen, etter at det har vært utilgjengelig i flere år. I går dukket det opp på Steam.

Den gamle versjonen av spillet het bare Oasis, mens den nye heter Defense of the Oasis. Ellers ser det meste likt ut; jeg husker ikke at man fikk «achievements» i originalspillet, men disse er uansett ikke koblet til Steam-systemet (merkelig nok). Ellers var spillet like vanedannende som sist gang jeg spilte det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.