Turrican-serien gjenoppstår

I morgen avsløres et nytt Turrican-spill, i forbindelse med Gamescoms åpningsarrangement.

Strictly Limited Games har kunngjort at de vil bringe den klassiske Turrican-serien tilbake til moderne plattformer. Ifølge en forferdelig kort pressemelding sier de at et nytt Turrican-spill er på vei, og at det gjøres i samarbeid med det originale utviklerteamet.

Nøyaktig hva de mener med dette finner vi ut i morgen, når den offisielle avsløringen av spillet vil finne sted i forbindelse med Gamescoms digitale åpningsevent. Det skal etter planen sendes fra klokken 20.00 til 21.30 norsk tid (sendingen starter 19.15 – jeg har lagt inn strømmen under).

Oppdatering: Dessverre var det ikke snakk om et nytt spill, men samlepakker med flere av de gamle spillene.

Klassisk serie

Turrican-serien debuterte i 1990, og var hjertebarnet til tyske Manfred Trenz. Det første spillet ble opprinnelig utviklet for Commodore 64, men kom senere til Amiga og andre plattformer. De to første spillene har en tendens til å figurere høyt på listene over de beste spillene for både Commodore 64 og Amiga. Senere dukket serien opp på både SNES og Mega Drive.

Spillene byr på rikelig med action, i store og skrollende miljøer sett fra siden. Her kan du se (og høre!) Amiga-versjonen av Turrican II (videoen starter med tittelskjermen og introen, før hele spillet fullføres):

Her sendes Gamescom-eventet:

Motivet i toppbildet er fra Mobygames, og det er Turrican II som er avbildet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.