Flere Turrican-nyheter annonsert på Gamescom

De gamle Turrican-spillene kommer til Switch og Playstation 4 – og relanseres for SNES og MegaDrive!

Vi har i et par dager visst at det ville komme en annonsering rundt gode, gamle Turrican på Gamescom torsdag kveld, og Factor 5 i samarbeid med Strictly Limited Games annonserte som ventet flere nyheter. Torsdag kveld ble det på Gamescom sin online-sending annonsert hele atten ulike produkter som man nå kan forhåndsbestille via Strictly Limited Games’ hjemmeside.

Til moderne konsoller

For moderne konsoller – les Nintendo Switch og Playstation 4 – kan man få alle de gamle Turrican-spillene som kom ut til SNES, MegaDrive og Amiga. På Switch og Playstation 4 kan man bestille to ulike samlinger, hver med en kostnad på €34.99:

Turrican Anthology Vol. 1

 • Turrican (Amiga)
 • Turrican 2 (Amiga)
 • Super Turrican (SNES)
 • Super Turrican Director’s Cut (SNES)
 • Mega Turrican Score Attack (Mega Drive)

og

Turrican Anthology Vol. 2

 • Turrican 3 (Amiga)
 • Mega Turrican (Mega Drive)
 • Mega Turrican Director’s Cut (Mega Drive)
 • Super Turrican 2 (SNES)
 • Super Turrican 1 Score Attack (SNES)

Begge antologiene inneholder to ulike lydspor; det originale og en remastret utgave fra Chris Huelsbeck selv. Man kan også bestille en samlerutgave og en ultra-samlerutgave, for henholdsvis €99.99 og €199.99 for begge konsoller. Disse inneholder ulik snacks som en dokumentar-film på BluRay, lydspor på CD og manual.

Til klassiske konsoller også

Men herlighetene stopper ikke der. Om du skulle eie en SNES, MegaDrive eller den amerikanske Genesis kan du også bestille spillkassetter til disse konsollene. Spillene som tilbys er Mega Turrican Director’s Cut til SNES og MegaDrive/Genesis, og Super Turrican 1 og 2 til SNES. Førstnevnte er en utgave som har innhold som opprinnelig måtte kuttes før utgivelse på nittitallet på grunn av kostnaden på store spillkassetter på den tiden. Skru tiden noen tiår fram, og dette er ikke lenger et problem! Spillkassettene koster €49.99 hver.

Det ble også tilbudt Turrican-kunst på aluminium-plater, men disse er allerede blitt solgt ut. Til slutt tilbyr Strictly Limited Games et begrenset antall eksemplarer av «Turrican 30th Anniversary Sound Collection» på hele syv vinyl-plater, for den nette sum av €129.99.

Ingen informasjon om eventuelle digitale utgivelser av spillene ble nevnt i sendingen.

Grådig?

Så kan man etter at den første entusiasmen stille noen spørsmål ved valgene utgiveren her har tatt. Det er ærlig talt ikke særlig forbrukervennlig å dele opp spillpakkene i to utgivelser. Skal man ha alle spillene må man ut med rundt 70 euro, og det for spill som utover å ha et remastered lydspor virker å være urørt grafisk og spillmekanisk. Hva er grunnen til at disse spillene ikke kunne vært en enkelt utgivelse, utenom å skvise mer penger ut av gamle fans?

Og som en gammel fan av utgivelsene til GameBoy hadde det vært artig å få et gjensyn med disse også, om enn bare for nostalgiens skyld.

Dertil kan man undres over at disse spillene, som jo kom på Amiga og Commodore 64 opprinnelig, altså datamaskiner, ikke kommer til PC i tillegg til konsollene nevnt over. Med så mange retrospill utgitt på Steam og GOG de siste årene, virker det som en tapt mulighet ikke å gi ut denne samlingen også på PC.

Hva tenker dere lesere? Kommer dere til å gå til innkjøp av disse antologiene?

En kommentar om “Flere Turrican-nyheter annonsert på Gamescom”

 1. Det er fint at det for en gangs skyld kommer en Amiga-versjon når gamle spill relanseres på andre plattformer. Synd at det ikke kommer til PC (eller Xbox)… Jeg har mest lyst på Vol 1. Jeg har kjøpt den remastrede musikken av Chris tidligere, regner med han ikke har laget enda flere nye versjoner til disse…? Er veldig i tvil her, mest på grunn av den høye prisen. Hadde vel blitt Switch-versjonen i tilfelle:)

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.