Fredagsquiz: Hva har disse Commodore 64-spillene til felles?

Og hva heter de?

Jeg hadde egentlig en annen quiz planlagt for i dag, men et uforutsett problem gjorde at det ikke fungerte. I stedet kjører vi en Commodore 64-quiz med en vri. Den har ti ukjente spill, som vanlig, og det å identifisere spillene er en stor del av oppgaven. Men det er også et annet spørsmål her: Hva har disse spillene til felles?

Om du finner svaret på det spørsmålet, finner du også ut temaet for en større artikkel som skal publiseres neste uke. Og ja, jeg er klar over at hvis du ikke oppdager fellesnevneren, virker det som jeg har valgt en veldig merkelig samling med spill.

Som vanlig er det fint om du venter med å spoile noe før etter midnatt, natt til lørdag (er du veldig klar for å poste spillnavn akkurat nå, kan du heller ta en titt på forrige ukes Amiga-quiz, der det i skrivende stund ikke har blitt postet noen korrekte svar).

Her er spillene (merk at et av bildene har blitt redigert):

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten finner du her. ;)

Om du er lysten på flere utfordringer, har vi en hel serie.

24 kommentarer om “Fredagsquiz: Hva har disse Commodore 64-spillene til felles?”

 1. Jeg tar nummer 1, 6 og 7 og det er alt. Nesten flaut, jeg skal ha bedre greie på C64 enn dette. :( Og nr 6 måtte jeg sjekke hva tittelen var på siden jeg kjente den igjen ved å ha spilt den andre C64 porten.

  Jeg har definitivt spilt nr 10 også, men tittelen er helt borte for meg.

  Svar
  • Hvis det er noen trøst ville jeg kun vært sikker på tre av dem (og kjent igjen, men ikke husket navnet på et par til), hvis jeg ikke nettopp hadde skrevet en artikkel om akkurat den greia de alle har til felles. ;)

   Svar
 2. C64 for meg er kun spoling av kassetter i evigheter. Var rart å besøke de som hadde C64 og hvor annerledes alt var fra DOS-verdenen, selv på midten av 80-tallet. Så jeg har aldri sett noen av disse spillene før. Tipper spillene er fra samme utgiver eller utvikler da, og det er det som er fellesnevneren for artikkelen du skal skrive.

  Synes det dinospillet så litt interessant ut, men med litt juksing, så ser jeg det er et plattformspill? De var ikke helt krutt på den tiden.

  Svar
   • PS: Tenk, hvis ikke det hadde vært for C64, så hadde du ikke hatt Maniac Mansion eller noen av spillene som fulgte. Det hadde vært litt kjipt, eller hva? :)

    Svar
  • Ah, beklager. Jeg var litt kjapp på avtrekkeren her. Det slo meg plutselig hva du har gjort og det aner meg nå hva artikkelen din skal handle om ;) Nice one!

   Svar
   • Kan jo bekrefte at Tom Roger traff blink, og at jeg fikk løsningen på PM før det var postet noen titler i tråden her. :)

    Svar
 3. Helt utrolig at det tok så lang tid å laste disse spillene. Husker ingen av disse men..
  Sånn sett helt utrolig at folk i dag whyner om lastetid 🤣

  Svar
 4. Welp, det er dagen etter så her de tre jeg kjente igjen:

  1: Falcon Patrol. Spilte det en del som valp. Det var alltid RAGE når man ble bomba mens man prøvde å tanke opp flyet.

  6: Gilligan’s Gold. Måtte som nevnt google denne fordi jeg kjente den bare igjen ved å ha spilt den andre porten, Bagitman. Og Bagitman ble spilt en del, det var en god port. Aner ikke hvordan Gilligan’s er.

  7: Fred. Jeg tror ikke jeg helt skjønte hvordan dette spillet funka da jeg var mindre, jeg bare rota rundt i labyrinten på måfå uten å egentlig komme noe videre. Men det var pent for tiden med store sprites. Husker jeg syntes en spøkelsesfiende minte meg om spøkelset i Forbidden Forest.

  Og så har jeg sett nr 10 før. Men jeg hadde det ikke selv, ellers hadde jeg huska det. Lurer på hvor jeg har det fra.

  Svar
  • Alt riktig. Av disse var det kun Falcon Patrol jeg selv hadde spilt før jeg begynte å jobbe med den nevnte artikkelen. Det er også det jeg liker best, Gilligan’s Gold var litt for frustrerende og Fred var … uh, for labyrintaktig.

   Svar
 5. Kan kun huske Falcon Patrol av disse 10, men etter litt googling på tekst i skjermbilde (nr 9) og ting i bildet (nr 4),så kom jeg altså frem til at..

  Nr 4: Konotoni Wilf
  Nr 9: China Miner

  Svar
  • Yes, det er altså sammenhengen.

   Alle disse spillene var på det som antakeligvis var den første spillsamlingen der inntektene gikk til veldedige formål. Med på kassetten var også låten Do they know it’s Christmas (dette var et offisielt søsterprosjekt for Band Aid). Dette var også en av de første (om ikke faktisk den første) spillsamlingene der eldre spill fra forskjellige selskaper ble gitt ut i ett produkt, en forretningsmodell som ble svært populær etter hvert.

   Svar
 6. Fabelaktig! I denne quizen fikk jeg faktisk vite navnet på TO spill som jeg har fundert litt på hva heter de siste årene.

  Husker jeg kjøpte nr. 4 på kassett i sin tid da jeg bare var guttungen. Mener å huske at det var enormt lang innlastingstid. Mener også å huske at spillet var interessant, men at det var GAME OVER når livene var brukt opp, og at det ikke var noen måte å starte på nytt igjen uten å laste inn spillet på nytt.. Spole kassetten, C64 reset, «PRESS PLAY ON TAPE», vente i det som føltes som en liten evighet.. For så å dø igjen rimelig kjapt. Det var sikkert kun et tastetrykk som skulle til, men fant i så tilfelle aldri ut av hvilken tast det var.

  I nr. 7 mener jeg å huske både et spøkelse og et skjelett, og frykten for å møte på disse (jeg var ikke så mange årene). Mener også å huske at jeg flere ganger kom til utgangen «nede til høyre», og at en bombe måtte plasseres med en dør eller port, og at spillet da sluttet så brått at jeg aldri helt skjønte om jeg hadde «rundet» det, eller om jeg hadde gjort noe feil og dermed gikk glipp av eventuelle senere nivåer.

  Svar
  • Hehe, kult. Gøy med slike historier.

   Også et godt eksempel på at det ikke nødvendigvis bare er de kjente klassikerne folk har gode minner fra. Litt derfor jeg ofte skriver om mer obskure spill.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.