3D Realms har plukket opp Deus Ex-inspirerte Core Decay

Forvent cyberpunk, konspirasjoner og stor handlefrihet.

Denne helgen arrangerte 3D Realms og en rekke andre spillstudioer en nettbasert spillmesse som het Realms Deep. Jeg har allerede plukket et par nyheter fra arrangementet, nemlig at Rise of the Triad får nyversjon og skaperen av Brutal Doom lager nytt skytespill. Her er en tredje: 3D Realms har hevet seg på som utgiver for det lovende førstepersonsspillet Core Decay.

Core Decay beskrives som en «immersive sim», en sjanger jeg jommen ikke vet om vi har noe godt begrep for på norsk. Tenk System Shock, Deus Ex, BioShock, Dishonored og Prey – altså førstepersons actionspill som gir deg stor frihet til å løse situasjonne du møter slik du ønsker det, gjerne ved hjelp av dynamiske spillsystemer.

Konspirasjoner og snurrepiperier

Deus Ex ser ut til å være spillets viktigste inspirasjonskilde. Her finner handlingen sted i en dyster fremtid der internasjonale selskaper har all kontroll og kloden er på randen av en enorm, økologisk katastrofe. Selvsagt er det også snakk om en konspirasjon, og i dette tilfellet er det en gruppe som ønsker å «redde» menneskeheten tilsynelatende ved å gjøre oss til roboter.

Du må nøste opp i konspirasjonen ved å skyte, snike, hacke og snuse deg vei gjennom elleve miljøer. Skaperne lover store muligheter for å komme opp med kreative løsninger, og et rikt våpenarsenal om du ønsker noe litt mer rett-frem. Dessuten kan du benytte deg av over kybernetiske 100 implantater for å modifisere egenskapene dine.

Spillet har ikke fått noen slippdato (utover 2021) enda, men her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.