Kultklassikeren Ironseed får nyversjon

Romspillet fra 1994 er bygd opp fra bunnen igjen i Unity.

Ironseed (eller Iron Seed) er et romspill i omtrent samme gate som Star Control, Starflight og Space Rangers. Du får rollen som kapteinen på et romskip fullt av digitaliserte personligheter som har rømt fra et presteregime på planeten Mars (jordkloden er for lengst et vagt minne), der de var dømt til å slettes. Noe går imidlertid galt, og plutselig befinner de seg i et fjernt hjørne av gakaksen.

Nyutgaven er trofast mot originalen.
Nyutgaven er trofast mot originalen.

Som om dette ikke var ille nok, trues galaksen av en mystisk og farlig fiende – og det blir merkelig nok opp til deg å skape en allianse som kan slå den tilbake. Eventyret starter med at du velger ut et mannskap, før du reiser ut i et delvis datagenerert univers. Her må du utforske, finne ressurser, treffe romvesener (og noen ganger skyte dem), drive forskning og så videre.

Nyversjonen heter Ironseed: 25th Anniversary Edition, og slippes på Steam den 21. september. Spillet skal være bygd opp fra bunnen av i Unity, men utover at kjente feil har blitt fikset og 3D-grafikken har fått et løft, skal den ellers være fullstendig trofast mot originalen.

En versjon klassifisert som «in development» har vært tilgjengelig på Itch.io en stund.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.